4
28
Pikantný králik s jazmínovou ryžou

Pikantný králik s jazmínovou ryžou

1 h 5 m
4 porcie
  • 600 g králičích dielov
  • 1 zeler
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 9 strúčikov cesnaku
  • čerstvá petržlenová vňat
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • guľôčky celého čierneho korenia Kania
  • kúsok zázvoru (asi 4 cm)
  • 2 štipľavé papričky
  • olivový olej Italiamo
  • 100 g nesolených arašidov Alesto
  • 50 g slaniny Baroni
  • 1 lyžica medu Confeira
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 1 lyžica sójovej omáčky Mikado
  • 300 g thajskej jazmínovej ryže Golden Sun
  • 200 ml králičieho vývaru

Potrebujeme

  • väčšiu panvicu
  • sitko

Pikantný králik

Do hrnca s vodou dáme králičie mäso. Pridáme očistenú a na väčšie kúsky nakrájanú zeleninu - zeler, mrkvu a cibuľu, 4 celé strúčiky cesnaku a zväzok čerstvej petržlenovej vňate. Osolíme a pridáme guľôčky celého čierneho korenia. Varíme asi 1 hodinu, kým sa mäso neoddeľuje od kosti. Uvarené mäso vyberieme a necháme ho trochu vychladnúť. Oberieme ho od kostí a natrháme na menšie kúsky.

Očistený zázvor, štipľavé papričky zbavené semienok a 5 strúčikov cesnaku nakrájame na tenké plátky. Slaninu nakrájame na tenké pásiky. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme zázvor, štipľavé papričky, cesnak, arašidy a slaninu. Premiešame a restujeme dozlatista. Pridáme kúsky králičieho mäsa a 1 lyžicu medu. Podlejeme suchým bielym vínom a ochutíme sójovou omáčkou. Na záver prilejeme 200 ml králičieho vývaru, aby bolo jedlo šťavnaté. Necháme prejsť varom. Odstavíme a posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

Jazmínová ryža

V druhom hrnci necháme zovrieť väčšie množstvo vody, ktorú osolíme. Pridáme jazmínovú ryžu, premiešame a varíme na miernom ohni asi 20 minút domäkka.

Uvarenú ryžu scedíme.

Servírovanie

Pikantného králika podávame s varenou jazmínovou ryžou.

Tip

Trik, ako očistiť zázvor, nájdete na kuchynalidla.sk v kategórii Triky.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    25. august 2015, 01:43

    Uz som to par krat varila a je to vyborne!!! Nevieme sa dojest :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. apríl 2015, 17:03

    Bolo to velmi chutne a exoticke. Mnam:). Kto mate rad nove veci urcite vyskusat

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. marec 2015, 20:24

    Graciózny recept !!! Určite vyskúšam ! dýcha to exotikou ! ;-)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. marec 2015, 22:56

    strasne dobre. a uzasne s cerstvou chrumkavou bagetou.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať