Bravčové karé s provensalskou zeleninou
- 8 plátkov bravčového karé
 - 4 väčšie zemiaky
 - 100 g čerstvého kozieho syra Chèvretine
 - morská soľ v mlynčeku Kania
 - čierne korenie v mlynčeku Kania
 - čerstvá bazalka
 - 50 g cibule
 - olivový olej Primadonna
 - 4 strúčiky cesnaku
 - 100 g baklažánu
 - 50 g červenej papriky
 - 50 g žltej papriky
 - 100 g cukety
 - čerstvý tymian
 - 100 g krájaných lúpaných paradajok Freshona
 - 50 g čiernych olív bez kôstok
 
Potrebujeme
- ručný mixér
 - zapekaciu misu
 - sitko
 
Postup
Plnené zemiaky
Dôkladne umyté neošúpane zemiaky varíme v osolenej vode domäkka. Každý zemiak pozdĺžne rozkrojíme a lyžicou vydlabeme vnútro tak, aby vznikli „misky“. Vydlabanú časť zemiakov zmiešame v miske s kozím syrom, soľou, korením a najemno nasekanou bazalkou. Zemiaky naplníme zmesou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 250 °C približne 15 minút.
Provensalska zelenina
Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja dozlatista. Pridáme na kocky nakrájanú zeleninu: baklažán, červenú, žltú papriku a cuketu. Ochutíme tymianom, soľou a čiernym korením. Na zaver pridáme paradajky z konzervy. Varíme na miernom ohni 5 - 8 minút.
Olivová pasta
Scedene olivy dáme do mixéra, prilejeme 50 ml olivového oleja a rozmixujeme na hladkú kašu.
Bravčové karé
Umyte a osušené bravčové karé osolíme, okoreníme a orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. Po chvíli pridáme k mäsu niekoľko vetvičiek tymianu. Stiahneme z ohňa, každý plátok masa potrieme tenkou vrstvou olivovej pasty a necháme odpočívať.
Servírovanie
Do stredu plytkého taniera naservírujeme zeleninu, na ňu 2 plátky bravčového kare s olivovou pastou. Na okraje taniera položíme plnene zemiaky. Jedlo pokvapkáme výpekom.
                





 Roman Paulus