2
7
Bravčové karé so šalátom z červenej repy

Bravčové karé so šalátom z červenej repy

1 h 40 m
4 porcie
  • 8 plátkov bravčového karé
  • 60 g masla Pilos
  • 1 lyžica hladkej múky Belbake
  • 250 ml bravčového vývaru
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 3 lyžice smotanového chrenu Mikado
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • rastlinný olej Promienna
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 350 g červenej repy
  • celá rasca Kania
  • 2 lyžice kryštálového cukru Belbake
  • 50 g červenej cibule
  • 3 lyžice červeného vínneho octu Acentino
  • 100 ml suchého červeného vína

Potrebujeme

  • potravinovú fóliu
  • panvicu s pokrievkou

Chrenová omáčka

V menšom hrnci si pripravíme svetlú zápražku – hladkú múku orestujeme na 50 g masla. Necháme ju vychladnúť, a potom za stáleho miešania prilievame teplý bravčový vývar. Omáčku varíme ešte ďalších 10 – 15 minút. Osolíme a pridáme strúhaný chren. Na záver ju zjemníme smotanou a necháme prejsť varom.

Bravčové karé

Umyté a osušené plátky bravčového karé ochutíme soľou a čiernym korením. Orestujeme ich na rozpálenej panvici na troche oleja dozlatista. 5 minút pred koncom pridáme na panvicu osolené lahôdkové cibuľky. Prikryjeme pokrievkou a necháme na miernom plameni dôjsť.

Šalát z červenej repy

Červenú repu umyjeme. Uvaríme ju v šupke spolu s celou rascou v osolenej vode asi 1 hodinu domäkka. Potom ju ešte teplú ošúpeme a nakrájame na hrubšie mesiačiky. Na panvicu pridáme cukor a počkáme, kým nezačne karamelizovať. Pridáme červenú cibuľu nakrájanú na tenké pásiky a premiešame. Podlejeme červeným vínnym octom a vínom. Ochutíme soľou, korením a rascou. Na záver pridáme na kúsky nakrájanú červenú repu, trochu oleja a zvyšné maslo.

Servírovanie

Do hlbokého taniera naservírujeme najskôr šalát z červenej repy, naň položíme 2 plátky bravčového karé s lahôdkovou cibuľkou. Chrenovú omáčku servírujeme v samostatnej miske.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    03. marec 2019, 17:03

    Fantastická kombinácia. Vrelo odporúčam.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. apríl 2016, 11:45

    Vynikajuce jedlo. Krasne prepojene chute. Omacka velmi jemnucka. ODPORUCAM!

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať