Bravčové karé so Schwarzwaldskou šunkou a šošovicou
- 8 plátkov Schwarzwaldskej šunky Dulano Selection
- 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
- 1 malá cibuľa
- olivový olej Primadonna
- asi 50 ml balsamica Acentino
- 100 g šošovice Cornfarm (na noc namočíme do studenej vody)
- 300 ml hydinového vývaru
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica hladkej múky Belbake
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 citrón
- asi 10 lístkov čerstvej mäty
- 8 plátkov bravčového karé
- asi 16 lístkov šalvie
Potrebujeme
- drevené špajle
- sitko
- strúhadlo
Postup
Dusená šošovica
Koreňovú zeleninu a cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. V hrnci na rozpálenom oleji orestujeme najskôr koreňovú zeleninu. Keď zmäkne, pridáme aj cibuľu. Podlejeme trochou balsamica a necháme zredukovať. Potom pridáme scedenú šošovicu, premiešame a podlejeme vývarom. Varíme domäkka asi 10 – 25 minút. Pred dokončením zahustíme francúzskym maslom – teda maslom a múkou, ktoré zmiešame v rovnakom pomere. Necháme prevariť. Na záver dochutíme soľou, nastrúhanou citrónovou kôrou a nadrobno nasekanou mätou.
Bravčové karé
Mäso osolíme, okoreníme a na každý kus položíme 1 až 2 lístky šalvie. Každý plátok mäsa obalíme do Schwarzwaldskej šunky a spojíme špajľou. Pripravené mäso opečieme z oboch strán na rozpálenej panvici na olivovom oleji do zlatohneda. Výpek z mäsa môžeme použiť na dochutenie šošovice.
Servírovanie
Z mäsa vytiahneme špajľu. Podávame na tanieri s dusenou šošovicou. Celé pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme lístkami mäty.