0
0
Kuracie stehná na hubách

Kuracie stehná na hubách

1 h 30 m
6 porcií

Suroviny

Kurací vývar

  • 2 l vody
  • 5 bobkových listov Kania
  • 25 guľôčok celého čierneho korenia Kania
  • 10 guľôčok nového korenia
  • 1 petržlen
  • 1 mrkva
  • ¼ zeleru
  • 1 cibuľa
  • 1 kg horných a spodných kuracích stehien


Kura na hubách

  • 50 g masla Pilos
  • 100 g šampiňónov
  • 100 g hlivy ustricovej
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
  • 100 g cibule
  • 1 lyžička rasce Kania
  • 30 g hladkej múky Belbake
  • 100 ml brandy
  • 300 ml vývaru z varených stehien
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • čerstvá petržlenová vňať


Karlovarská knedľa

  • 400 g staršieho bieleho pečiva
  • 250 ml mlieka Pilos
  • 150 g masla Pilos
  • 4 vajcia
  • muškátový oriešok
  • petržlenová vňať
  • soľ Kania

Potrebujeme

hrniec, sitko, panvicu


Postup

Jednoduchý kurací vývar

Do hrnca dáme vodu, korenie, očistenú zeleninu, rozpolenú cibuľu a privedieme k varu. Do horúceho základu pridáme kuracie stehná a varíme domäkka asi 60 minút. Po uvarení scedíme a mäso vyberieme. Vývar následne odložíme nabok.


Kura na hubách

Šampiňóny očistíme, nakrájame na štvrtiny a hlivu natrháme na pásiky. Cibulu ošúpeme a nakrájame nadrobno. V hlbokej panvici rozpustíme maslo, na ktorom orestujeme huby, osolíme, okoreníme a dôkladne opečieme. Následne pridáme cibuľu, speníme a ochutíme rascou. Prisypeme múku, krátko orestujeme, zalejeme brandy a oflambujeme. Omáčku zalejeme pripraveným vývarom a za občasného miešania povaríme 10 – 15 minút. Prilejeme smotanu a pridáme natrhané kuracie mäso. Na záver dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.


Karlovarská knedľa

Pečivo nakrájame na menšie kocky, osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, muškátový oriešok, podlejeme vlažným mliekom a rozpusteným maslom. Pridáme žĺtky, sneh z bielkov a zľahka premiešame. Takto pripravené cesto vložíme na 5 minút do chladničky. Cesto nanesieme na potravinársku fóliu, zabalíme, po stranách zatiahneme a ešte zabalíme do alobalu. Vložíme do vriacej vody a varíme podľa veľkosti knedlí približne 20 minút. V polovici času varenia knedle otočíme, aby sa dôkladne uvarili z každej strany. Po uvarí ju nakrájame na plátky.


Servírovanie

Kuracie stehná na hubách podávame s knedľou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať