Bravčové koleno s varenou zeleninou a zelenou salsou
Suroviny
- 1 bravčové zadné koleno
- soľ Kania
- 7 bobkových listov Kania
- 10 guľôčok celého čierneho korenia Kania
- 10 guľôčok nového korenia
- 100 g kyslých uhoriek Freshona
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 1 hrsť čerstvej mäty
- 1 lyžica plnotučnej horčice Kania
- čierne mleté korenie Kania
- šťava z ½ citróna
- olivový olej Primadonna
- 4 mrkvy
- 4 petržleny
- 5 stoniek stonkového zeleru
- 1 kaleráb
Potrebujeme
hrniec
POSTUP
Umyté koleno dáme variť do hrnca so studenou vodou. Pridáme soľ, bobkové listy, nové korenie a celé čierne korenie. Zakryjeme pokrievkou a varíme približne 120 minút. Kým sa koleno varí, pripravíme salsu.
V mise zmiešame nastrúhané kyslé uhorky, cesnak, nasekané čerstvé bylinky (petržlenovú vňať, bazalku a mätu). Pridáme horčicu, ochutíme soľou a korením, pokvapkáme šťavou z citróna a olivovým olejom.
Po približne 2 hodinách varenia bravčového kolena, do hrnca prihodíme väčšie kusy nakrájanej mrkvy, petržlenu, stonkového zeleru a kalerábu. Prikryjeme pokrievkou a ďalej varíme na miernom ohni približne 60 minút, kým mäso zmäkne.
Servírovanie
Bravčové koleno podávame s varenou zeleninou a prelejeme salsou. Na záver ochutíme korením a soľou.