0
1
Bravčové koleno s varenou zeleninou a zelenou salsou

Bravčové koleno s varenou zeleninou a zelenou salsou

3 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 1 bravčové zadné koleno
  • soľ Kania
  • 7 bobkových listov Kania
  • 10 guľôčok celého čierneho korenia Kania
  • 10 guľôčok nového korenia
  • 100 g kyslých uhoriek Freshona
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • 1 hrsť čerstvej mäty
  • 1 lyžica plnotučnej horčice Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • šťava z ½ citróna
  • olivový olej Primadonna
  • 4 mrkvy
  • 4 petržleny
  • 5 stoniek stonkového zeleru
  • 1 kaleráb

Potrebujeme

hrniec


POSTUP

Umyté koleno dáme variť do hrnca so studenou vodou. Pridáme soľ, bobkové listy, nové korenie a celé čierne korenie. Zakryjeme pokrievkou a varíme približne 120 minút. Kým sa koleno varí, pripravíme salsu.

V mise zmiešame nastrúhané kyslé uhorky, cesnak, nasekané čerstvé bylinky (petržlenovú vňať, bazalku a mätu). Pridáme horčicu, ochutíme soľou a korením, pokvapkáme šťavou z citróna a olivovým olejom.

Po približne 2 hodinách varenia bravčového kolena, do hrnca prihodíme väčšie kusy nakrájanej mrkvy, petržlenu, stonkového zeleru a kalerábu. Prikryjeme pokrievkou a ďalej varíme na miernom ohni približne 60 minút, kým mäso zmäkne.

Servírovanie

Bravčové koleno podávame s varenou zeleninou a prelejeme salsou. Na záver ochutíme korením a soľou.