0
35
Grissini – chlebové tyčinky

Grissini – chlebové tyčinky

30 min
15 porcií
  • 12 g čerstvého droždia
  • 220 g polohrubej múky
  • 1 lyžička medu
  • 190 ml vody
  • 160 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 40 ml olivového oleja
  • 20 g parmezánu
  • 1 lyžica čerstvého tymianu
  • 25 g sušených paradajok

POSTUP

POTREBUJEME

  • sitko
  • strúhadlo
  • potravinársku fóliu
  • veľký plech
  • papier na pečenie

Čas kysnutia: 80 minút

 

Z rozdrobeného droždia, 2 lyžíc polohrubej múky, medu a 50 ml vlažnej vody pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút postáť. Vo väčšej miske zmiešame preosiate múky, soľ, pripravené droždie, olivový olej, zvyšok vlažnej vody. Premiešame a ručne vypracujeme cesto. Pridáme nastrúhaný parmezán, najemno nasekaný tymian a nadrobno pokrájané sušené paradajky. Z cesta vytvarujeme bochník, ktorý ešte pomúčime. Misku dôkladne prikryjeme fóliou a bochník necháme minimálne 80 minút podkysnúť. Cesto (už bez miesenia) rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku 1 cm do tvaru obdĺžnika. Nakrájame ho na približne 15 - 16 pásov širokých asi 1,5 cm a dlhých 30 cm. Pásy poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Tip: Grissini počas pečenia získajú objem. Preto ich ukladáme v dostatočných rozostupoch.  

Pásy cesta špirálovo stočíme, potrieme olivovým olejom a pečieme 17 minút pri teplote 200 °C. Potom použijeme režim horúceho vzduchu a pečieme ďalších 5 minút. Grissini po upečení necháme úplne vychladnúť.

Tip: Grissini skladujeme vo vzduchotesnej nádobe, vďaka ktorej si udržia chrumkavosť aj niekoľko dní.

 

Servírovanie

Grissini podávame k vínu, chuťovkám či s paradajkovým alebo jogurtovým dipom.

Tip: Namiesto sušených paradajok či parmezánu, môžeme použiť akékoľvek sušené koreniny, olivy alebo chilli. Pred samotným pečením posypeme tyčinky sezamom, hrubou morskou soľou či rascou. Pri dodatočnom použití soli pamätajme na to, že parmezán aj sušené paradajky dodajú tyčinkám slanosť, takže so solením opatrne.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať