Bravčové pliecko plnené pestom
- 1 kg bravčového pliecka bez kosti vcelku
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- kôra z 2 citrónov
- kôra z 1 pomaranča
- 5 strúčikov cesnaku
- čerstvé pesto Italiamo
- 4 sedliacke žemle
- olivový olej Primadonna
- balsamico Acentino
- 100 g rukoly
- 100 g sterilizovaných uhoriek Freshona
- červená paprika
- paradajky
Postup
POTREBUJEME
- tĺčik na mäso
- strúhadlo
- kuchynský špagát
- zapekaciu misu
- kuchynský teplomer so sondou
Umyté a osušené bravčové pliecko rozrežeme tak, aby sme získali čo najväčšiu plochu. Potom mäso naklepeme, ochutíme korením, soľou, nastrúhanou citrónovou a pomarančovou kôrou, nastrúhaným cesnakom a potrieme pestom. Mäso zvinieme a dôkladne zviažeme špagátom. Preložíme ho do zapekacej misy, osolíme a odložíme na 24 hodín do chladničky marinovať.
Na druhý deň vložíme mäso do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme asi 15 minút. Potom teplotu znížime na 160 °C, do mäsa zapichneme teplomer a pečieme tak dlho, kým teplota nevystúpi na 75 °C. Vypneme rúru a mäso necháme v rúre ešte približne 30 minút odpočívať. Potom z neho odstránime špagát a nakrájame na tenké plátky.
Sedliacke žemle rozrežeme na polovicu. Opečieme ich reznou stranou nadol na rozpálenej panvici s trochou olivového oleja dozlatista. Pečivo vyberieme, do panvice prilejeme výpek z mäsa, pár kvapiek balsamica a necháme prejsť varom.
Servírovanie
Na spodnú časť žemle položíme pár lístkov rukoly, plátok pečeného bravčového pliecka, prelejeme omáčkou z výpeku a balsamica a zakryjeme vrchnou časťou žemle. Podávame s uhorkami, červenou paprikou a paradajkami nakrájanými na väčšie kúsky.