Marinovaný bezlepkový rezeň s talianskym zemiakovým šalátom
Suroviny
Marináda na rezne
- 600 g morčacích stehenných rezňov
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s korenín Kania (4 druhy)
- 2 lyžice bieleho jogurtu Pilos
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
- 8 g čerstvej pažítky
Taliansky dresing
- 1 lyžica nasekaných kapár
- štipka štipľavej papričky
- 1 lyžica nasekaného čerstvého oregana
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 2 lyžice nastrúhaného parmezánu Milbona
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 45 ml červeného vínneho octu
- 1 lyžica medu
- 60 ml extra panenského olivového oleja Primadonna
Taliansky zemiakový šalát
- 100 g mrazených fazuľových strukov Freshona
- 200 g malých zemiakov
- 100 g cherry paradajok
- 50 g čiernych olív bez kôstok Baresa
- 50 g zelených olív bez kôstok Baresa
- 1 červená cibuľa
- 100 g mini mozzarell Pilos
- 1 hrsť čerstvej rukoly
Na obalenie a vyprážanie rezňov
- 200 g bezlepkovej zmesi
- 3 vajcia
- 100 g kukuričnej strúhanky
- prepustené maslo Pilos na vyprážanie
- 1 citrón
Potrebujeme
hrniec, panvicu, potravinársku fóliu
POSTUP
Marináda na rezne
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a namarinujeme v jogurte, mletej paprike a nasekanej pažítke. Marinujeme aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc v chladničke.
Taliansky dresing
Nasekané kapary, štipľavú papričku, oregano, horčicu, nastrúhaný parmezán, cesnak a citrónovú kôru zalejeme citrónovou šťavou, vinným octom, medom, olivovým olejom a premiešame. Osolíme, okoreníme a krátko mixujeme tyčovým mixérom.
Taliansky zemiakový šalát
Fazuľové struky oblanšírujeme. Malé zemiaky očistíme a v šupke ich uvaríme v osolenej vode domäkka. Necháme zľahka vychladnúť a zmiešame s fazuľkami, nakrájanými paradajkami, olivami, červenou cibuľou, mozzarellou a nasekanou rukolou. Premiešame, zalejeme talianskym dresingom a znova dôkladne premiešame.
Ochutené a odležané mäso obalíme v trojobale. Najprv v bezlepkovej múke, následne v rozšľahaných vajciach, a nakoniec v kukuričnej strúhanke.
Tip: Kukuričnú strúhanku si môžete pripraviť aj doma, rozmletím kukuričných lupienkov.
Obalené bezlepkové rezne vyprážame ideálne na prepustenom masle.
Servírovanie
Marinovaný bezlepkový rezeň servírujeme s porciou talianskeho zemiakového šalátu a plátkom citróna.