0
1
Marinovaný bezlepkový rezeň s talianskym zemiakovým šalátom

Marinovaný bezlepkový rezeň s talianskym zemiakovým šalátom

1 h 30 m
4 porcie

Suroviny

Marináda na rezne

  • 600 g morčacích stehenných rezňov
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • keramický mlynček s korenín Kania (4 druhy)
  • 2 lyžice bieleho jogurtu Pilos
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
  • 8 g čerstvej pažítky


Taliansky dresing

  • 1 lyžica nasekaných kapár
  • štipka štipľavej papričky
  • 1 lyžica nasekaného čerstvého oregana
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 2 lyžice nastrúhaného parmezánu Milbona
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 45 ml červeného vínneho octu
  • 1 lyžica medu
  • 60 ml extra panenského olivového oleja Primadonna


Taliansky zemiakový šalát

  • 100 g mrazených fazuľových strukov Freshona
  • 200 g malých zemiakov
  • 100 g cherry paradajok
  • 50 g čiernych olív bez kôstok Baresa
  • 50 g zelených olív bez kôstok Baresa
  • 1 červená cibuľa
  • 100 g mini mozzarell Pilos
  • 1 hrsť čerstvej rukoly


Na obalenie a vyprážanie rezňov

  • 200 g bezlepkovej zmesi
  • 3 vajcia
  • 100 g kukuričnej strúhanky
  • prepustené maslo Pilos na vyprážanie
  • 1 citrón

Potrebujeme

hrniec, panvicu, potravinársku fóliu


POSTUP

Marináda na rezne

Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a namarinujeme v jogurte, mletej paprike a nasekanej pažítke.  Marinujeme aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc v chladničke.


Taliansky dresing

Nasekané kapary, štipľavú papričku, oregano, horčicu, nastrúhaný parmezán, cesnak a citrónovú kôru zalejeme citrónovou šťavou, vinným octom, medom, olivovým olejom a premiešame. Osolíme, okoreníme a krátko mixujeme tyčovým mixérom.


Taliansky zemiakový šalát

Fazuľové struky oblanšírujeme. Malé zemiaky očistíme a v šupke ich uvaríme v osolenej vode domäkka. Necháme zľahka vychladnúť a zmiešame s fazuľkami, nakrájanými paradajkami, olivami, červenou cibuľou, mozzarellou a nasekanou rukolou. Premiešame, zalejeme talianskym dresingom a znova dôkladne premiešame.

Ochutené a odležané mäso obalíme v trojobale. Najprv v bezlepkovej múke, následne v rozšľahaných vajciach, a nakoniec v kukuričnej strúhanke.

Tip: Kukuričnú strúhanku si môžete pripraviť aj doma, rozmletím kukuričných lupienkov.

Obalené bezlepkové rezne vyprážame ideálne na prepustenom masle.


Servírovanie

Marinovaný bezlepkový rezeň servírujeme s porciou talianskeho zemiakového šalátu a plátkom citróna.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať