Bravčové ragú s kukuricou a fazuľou
- 600 g bravčovej krkovičky bez kosti vcelku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 lyžice krájaných lúpaných paradajok Freshona
- 300 ml bravčového vývaru
- 3 bobkové listy Mikado
- 1 štipľavá paprička
- 100 g sterilizovanej kukurice Freshona
- 100 g sterilizovanej červenej fazule Campo Largo
- 12 menších zemiakov
- olivový olej Primadonna
- 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 2 lahôdkové cibuľky
Potrebujeme
- hlbokú panvicu
Postup
Bravčové ragú
Umytú a osušenú bravčovú krkovičku nakrájame na asi 1 cm hrubé rezance. Osolíme, okoreníme a opekáme na rozpálenej panvici bez pridania oleja dozlatista.
Zatiaľ, čo sa mäso opeká, v hlbokej panvici orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak na plátky. Pridáme 4 lyžice lúpaných paradajok z konzervy a ochutíme soľou a čiernym korením. Chvíľu dusíme a potom podlejeme bravčovým vývarom. Pridáme bobkové listy, štipľavú papričku nakrájanú na kolieska, sterilizovanú kukuricu a fazuľu. Pokiaľ je omáčka príliš hustá, môžeme podľa potreby priliať bravčový vývar.
Na záver pridáme orestovanú bravčovú krkovičku. Spolu varíme asi 5 - 10 minút domäkka.
Opekané zemiaky
Umyté neošúpané zemiaky varíme v osolenej vode asi 20 minút do polomäkka. Potom ich scedíme, rozrežeme na polovice a opečieme z oboch strán na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. Na záver pridáme lístky čerstvého rozmarínu.
Sevírovanie
Do hlbokého taniera naservírujeme mäso s omáčkou, navrch poukladáme opečené polovice zemiakov a dozdobíme nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.