Cuketové placky s tzatziki dipom
Suroviny
Cuketové placky
- 2 stredne veľké cukety
- ¼ lyžičky soli Kania
- 1 strúčik cesnaku
- 1 vajce
- 10 lyžíc hladkej múky Belbake
- ½ lyžičky soli Kania
- ⅓ lyžičky mletého čierneho korenia Kania
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
Tzatziki dip
- 150 g bieleho jogurtu Pilos
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja Primadonna
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- ⅓ lyžičky soli Kania
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia Kania
- 1 uhorka
- 1 lyžica kôpru
Potrebujeme
panvicu
POSTUP
2 cukety nastrúhame nahrubo, osolíme a odložíme na 10 minút nabok. Ten istý postup zopakujeme aj s uhorkou. Na dip dôkladne zmiešame biely jogurt, pretlačené strúčiky
cesnaku, olivový olej, citrónovú šťavu, soľ, čierne korenie, kôpor a vyžmýkanú uhorku.
Na placky zmiešame nastrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, vyžmýkanú cuketu, vajce, hladkú múku soľ a čierne korenie. Vypracujeme jemné cesto. Na olivovom oleji pražíme cuketové placky približne 5 minút z každej strany. Hotové placky podávame s tzatziki dipom.