Bravčové ragú s paprikou a olivami
- 800 g bravčových kociek na guláš
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice hladkej múky
- rastlinný olej Promienna
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej Primadonna
- 300 ml bravčového vývaru
- 5 bobkových listov
- čerstvý tymian
- 4 lyžice paradajkového pretlaku Mikado
- 1 konzerva krájaných lúpaných paradajok Freshona
- 3 papriky (červená, žltá zelená)
- 1 červená cibuľa
- 100 g čiernych olív bez kôstok Baresa
- 100 g zemiakov
Potrebujeme
- hrniec s pokrievkou
Postup
Umyté a osušené mäso osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Opečieme v rozpálenom hrnci na troche rastlinného oleja dozlatista. Potom ho vyberieme do misky a dáme bokom. K výpeku pridáme trochu olivového oleja, nadrobno nasekanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Restujeme dozlatohneda, podľa potreby môžeme pridať trochu vývaru. Ochutíme bobkovými listami a nasekaným čerstvým tymianom. Pridáme paradajkový pretlak, paradajky z konzervy a orestované bravčové kocky. Podlejeme vývarom, tak aby bolo mäso zaliate. Dusíme na miernom plameni pod pokrievkou domäkka. Pred dokončením pridáme olivy.
Medzitým nakrájame umyté a očistené papriky na menšie kúsky a červenú cibuľu na štvrtinky. Zeleninu orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. Ochutíme soľou, čiernym korením a čerstvým tymianom. Orestovanú zeleninu primiešame opatrne k bravčovému ragú a necháme prejsť varom.
Umyté neošúpané zemiaky varíme v osolenej vode asi 20 minút do polomäkka. Potom ich scedíme a nakrájame na menšie mesiačiky. Opečieme ich na rozpálenej panvici s olivovým olejom dozlatista.
Servírovanie
Bravčové ragú podávame s opečenými zemiakmi.