Pečená hovädzia hruď s cesnakom, paprikou a bylinkami
Suroviny
- 1 kg hovädzej hrude
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 lyžička mletej sladkej papriky Kania
- 1 cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- čerstvý rozmarín
- čerstvý tymian
- 6 – 8 pít
- 1 zväzok reďkoviek
- 2 červené cibule
- 100 g paradajok
- 150 g kyslých uhoriek Freshona
- 100 g kyslej smotany Pilos
- 100 g poľného šalátu
Potrebujeme
plech, alobal
POSTUP
Mäso očistíme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom, posypeme mletou paprikou a sprudka opečieme na oleji zo všetkých strán. Počas opekania prihodíme nasekanú cibuľu, cesnak a bylinky. Zalejeme vodou, prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 150 – 180 minút, kým mäso zmäkne. Počas celej doby pečenia mäso podľa potreby podlievame vodou. Na záver ho natrháme vidličkou.
Pity rozkrojíme, pokvapkáme olejom a opečieme na panvici.
Reďkovky, červenú cibuľu, paradajky a kyslé uhorky nakrájame na tenké plátky.
Servírovanie
Spodnú časť pity natrieme kyslou smotanou, na smotanu položíme trhané mäso, pripravenú zeleninu, umytý a osušený poľný šalát a prikryjeme vrchnou časťou pity potretou kyslou smotanou.