Cestoviny s tuniakom
Suroviny
- 400 g penne cestovín Combino
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 cibuľa
- 1 žltá paprika
- 150 g farebných cherry paradajok
- 1 lyžička soli Kania
- 2 konzervy tuniaka v olivovom oleji Nixe
- 400 ml paradajkovej omáčky s olivami Combino
- 45 ml smotany na šlahanie Pilos (33 %)
- 1 hrsť strúhanej mozzarelly Lovilio
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
- stredne veľký hrniec na cestoviny, väčšiu panvicu
POSTUP
Cestoviny varíme podľa návodu na obale.
Na panvici s olejom restujeme nasekanú cibuľu dosklovita. Pridáme na malé kocky nakrájanú papriku, paradajky a premiešame. Osolíme a pridáme obe tuniakové konzervy. Prilejeme paradajkovú omáčku, smotanu a všetko spolu poriadne premiešame. Necháme variť na miernom ohni cca 5 minút.
Potom pridáme uvarené cestoviny a opäť spolu všetko premiešame.
Servírovanie
Cestoviny s tuniakom servírujeme posypané mozzarellou a čerstvým petržlenom.