26
92
Banánovo-karamelová torta

Banánovo-karamelová torta

1 h 0 m
6 porcií
  • 3 balíčky škoricových sušienok Tastino
  • 100 g masla
  • 1/2 lyžičky mletej škorice Mikado
  • 400 g pripravenej karamelovej hmoty
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 3 banány
  • šťava z 1/2 citróna
  • 300 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 50 g čokolády Bellarom (74 % kakaa)

Karamelová hmota

  • 100 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 450 g kroviek (smotanových karameliek) Flaggis
  • 50 g zmäknutého masla
  • 50 g čokolády Bellarom (74 % kakaa)

Korpus

Sušienky rozomelieme v sekacom mixéri. Potom ich zmiešame so zmäknutým maslom a mletou škoricou a vypracujeme cesto. Cestom vystelieme okrúhlu tortovú formu (aj po stranách) a vložíme ju do chladničky asi na 30 minút stuhnúť.

Karamelová hmota

Mlieko so smotanou privedieme do varu. Potom pridáme krovky a miešame, až kým sa úplne nerozpustia. Keď je karamelová hmota úplne hladká, stiahneme ju zo sporáka a pridáme zmäknuté maslo a 50 g čokolády. Dôkladne zamiešame, aby vznikla hladká, lesklá hmota.

Krém

V mise zmiešame vychladnutú karamelovú hmotu s mascarpone. Krém natrieme na vychladnutý korpus.

Banány nakrájame na kolieska, pokvapkáme šťavou z citróna a poukladáme na krém. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a natrieme na banány. Tortu necháme v chladničke stuhnúť (najlepšie cez noc).

Pred podávaním ozdobíme nastrúhanou čokoládou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    11. december 2015, 15:45

    100%, ze ste sa insipirovali anglickou tortou BANOFFEE PIE :))) Ze ??? Ta sa vsak neprovnatelne lahsie robi a je uzasna ( kto ju pozna, bude suhlasit ): Zmiesat maslove kekse s maslom, vychladit, na to natriet skaramel. salko, na to nakrajane banany na kruzky, a navrch slahacka z dvoch smotan ( nesladit ). Netreba ziadnu skoricu a ani ziadne karamely roztapat. Myslim, ze tento Vas recept je uz prekombinovany.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      05. december 2016, 11:26

      ja ten recept milujem je užastni

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. november 2015, 10:54

    vyborny recept pani polakova

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. júl 2015, 15:48

    cez vikend som pripravila danu tortu a vobec sa nedala nabrat a nakrajat, strasne sa roztekala, neodporucate pridat stuzovac do slahacky a taktiez do karameloveho kremu? chutovo je vyborna az an to ze nedrzi tvar

    Odpovedať
  • kuchynalidla.sk
    17. jún 2015, 10:07

    Dobrý deň hosť, keď je karamelová hmota vychladnutá, zmiešate ju z mascarpone. Takto pripravený krém natriete na sušienkový korpus. Veľa úspechov pri pečení želá Tím kuchynalidla.sk!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. jún 2015, 17:21

    Prosím Vás kedy sa pridáva pripravená karamelová hmota? Či to je že krovky a keď nie sú krovky tak karamelová hmota? V nákupnom zozname je 400g pripravenej karamelovej hmoty a v postupe nie je písané kedy sa prídáva táto hmota.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info