Čokoládová palacinková torta s ovocím
Suroviny
Palacinky
- 5 vajec
- 20 g trstinového cukru Belbake
- 160 g hladkej múky Belbake
- štipka soli Kania
- 30 g kakaa Belbake
- 400 ml mlieka Pilos
- 30 g prepusteného masla Pilos
Krém
- 700 g mascarpone Milbona
- 100 g práškového cukru Belbake
- 400 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 250 g horkej čokolády Fin Carré
- 400 g malinového džemu Maribel
- 250 g malín
Ozdoba
- 60 g horkej čokolády Fin Carré
- 50 g malín
Potrebujeme
- ručný šľahač, panvicu, 2 cukrárske vrecká bez špičky
POSTUP
Palacinky
Vajcia rozmiešame s múkou, soľou a kakaom. Postupne prilievame mlieko a vymiešame hladké cesto.
Cesto necháme aspoň 1 hodinu odstáť v chladničke a na roztopenom prepustenom masle opekáme palacinky z oboch strán.
Krém
Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a smotanou na šľahanie dopolotuha.
Čokoládu nalámeme a roztopíme vo vodnom kúpeli.
Do zmesi prilejeme roztopenú čokoládu a prešľaháme dotuha.
Krém preložíme do cukrárskeho vrecka.
Na palacinku nanesieme tenkú vrstvu krému, rozotrieme, pridáme 1 lyžicu džemu a maliny.
Prikryjeme ďalšou palacinkou, krémom, džemom a malinami, až kým minieme všetky palacinky. Na vrch torty nanesieme zvyšný krém, ozdobíme roztopenou horkou čokoládou a malinami a tortu necháme stuhnúť v chladničke.