Brownies so sušienkami z arašidového masla
Sušienky
- 175 g zmäknutého masla
- 150 g trstinového cukru
- 150 g arašidového masla McEnnedy
- 2 lyžice javorového sirupu McEnnedy
- 1 vajíčko
- 300 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžičku prášku do pečiva
Brownies
- 300 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
- 250 g zmäknutého masla
- 150 g kryštálového cukru Belbake
- 4 vajíčka
- 4 lyžice hladkej múky Belbake
- 1 lyžica kakaa Belbake
Potrebujeme
- mixér s miesiacimi metličkami
- potravinovú fóliu
- papier na pečenie
- sitko
- plech s rozmermi 20 x 30 cm
Sušienky
Maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. K maslovej zmesi primiešame arašidové maslo, prilejeme javorový sirup a za stáleho miešania pri nízkych otáčkach pridáme vajíčko. Na záver primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a vypracujeme vláčne cesto.
Vymiešané cesto zabalíme do potravinovej fólie, vytvarujeme z neho valček a dáme ho stuhnúť do mrazničky asi na 30 minút. Potom cesto nakrájame na kolieska s hrúbkou asi 1 cm. Kolieska položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.
Brownies
Čokoládu s kryštálovým cukrom a maslom roztopíme v miske vo vodnom kúpeli. Do vychladnutej zmesi po jednom ručne vmiešame vajíčka (vajíčka musia mať izbovú teplotu). Na záver primiešame aj preosiatu múku s kakaom. Časť upečených sušienok nalámeme a uložíme na dno plechu vystlaného papierom na pečenie. Sušienky zalejeme pripraveným cestom. Druhú časť sušienok nalámeme na väčšie kúsky a jemne ich pozapichujeme zvrchu do cesta. Brownies pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 40 minút.