0
7
Limetkový tart

Limetkový tart

1 h 15 m
12 porcií

Korpus

  • 200 g hladkej múky Castello
  • 70 g práškového cukru Castello
  • 40 g strúhaného kokosu Belbake
  • ½ lyžičky soli Castello
  • 2 žĺtky
  • 150 g masla Pilos

Na potretie

  • 50 g bielej čokolády Fin Carré
  • 30 g strúhaného kokosu Belbake

Krém

  • 2 plátky želatíny(asi 3,3 g)
  • 200 g masla Pilos
  • 6 vajíčok
  • 2 žĺtky
  • 280 g kryštálového cukru Castello
  • 190 ml limetkovej šťavy (asi z 8 limetiek)
  • kôra zo 4 limetiek

Jogurtová šľahačka

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 100 g bieleho smotanového jogurtu Pilos (10%)
  • 30 g medu Confeira

POSTUP

POTREBUJEME

  • mixér s nadstavcom lopatka a metlička
  • valček
  • okrúhlu formu s vlnitým okrajom a vyberateľným dnom (priemer 28 cm)
  • papier na pečenie
  • fazuľu na zaťaženie
  • cukrárske vrecko s hladkou špičkou
  • strúhadlo

Korpus

Všetky suché ingrediencie preosejeme a zmiešame so studeným maslom nakrájaným na kocky. V mixéri s nadstavcom lopatka vymiešame mrveničku. Pridáme žĺtky a miešame, kým sa cesto spojí.

TIP: Ak je cesto príliš suché, môžeme po lyžičkách pridávať studenú vodu.

Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme 30 minút odležať v chladničke. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenký plát do tvaru kruhu a vystelieme ním dno aj boky formy. Cesto popicháme vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme (napr. fazuľou alebo ryžou). Pečieme 10 - 15 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Potom cesto odkryjeme a dopekáme ešte 10 minút dozlatista.

Upečený korpus necháme úplne vychladnúť, potrieme ho rozpustenou bielou čokoládou a posypeme kokosom.

TIP: Tento krok zabezpečí, že cesto sa nerozmočí a zostane chrumkavé.

Limetkový krém

Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Maslo necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli. Medzitým zmiešame vajíčka a žĺtky s cukrom. Vaječnú zmes opatrne za stáleho miešania prilejeme k rozpustenému maslu. Pridáme aj limetkovú šťavu a kôru. Varíme nad parou na miernom ohni približne 8 minút. Miešame, aby sa vajíčka nezrazili. K hotovému krému primiešame napučanú a vyžmýkanú želatínu a nalejeme na pripravený korpus. Necháme v chladničke úplne stuhnúť (min. 6 hodín).

Jogurtová šľahačka

Smotanu vyšľaháme spolu s jogurtom a medom na tuhý krém. Pomocou cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou ho ozdobne nanesieme na stuhnutý koláč a nastrúhame naň kôru z limetky.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info