0
20
Bulgur s chrumkavou kapustou

Bulgur s chrumkavou kapustou

30 min
2 porcie

Suroviny

Bulgur

  • 2 lyžice prepusteného alebo ghee masla
  • 100 g šalotky
  • 1 lyžička soli Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 250 g bulguru Campo Largo
  • 50 ml pasírovaných paradajok
  • 450 ml vody
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate


Chrumkavá kapusta

  • 2 lyžice olivového oleja Primadonna
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia červená kapusta (500 g)
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 2 lyžice sójovej omáčky

Potrebujeme

  • wok panvicu

POSTUP

Bulgur

V menšom hrnci roztopíme maslo, pridáme nasekané šalotky a opekáme 4 – 5 minút. Potom osolíme, okoreníme a prisypeme bulgur. Dôkladne premiešame, aby sa bulgur zľahka opiekol. Podlejeme pasírovanými paradajkami a miešame ďalšiu minútu. Napokon prilejeme vodu, privedieme do varu a pridáme posekanú petržlenovú vňať. Hrniec prikryjeme pokrievkou a na strednej intenzite varíme 10 minút. Po dovarení necháme bulgur pod pokrievkou minimálne 10 minút postáť, aby vsiakol všetku

tekutinu.

Chrumkavá kapusta

Vo väčšej panvici (ideálne wok) zohrejeme olej a pridáme cesnak nakrájaný na tenké plátky. Na miernom plameni zľahka opekáme 2 – 3 minúty, aby cesnak uvoľnil arómu a chuť do oleja.

Červenú kapustu pokrájame na rezance a vložíme do panvice. Miešame a opekáme 2 minúty. Kapusta sa ohreje a mierne opečie, naďalej však ostane chrumkavá.

Podlejeme zálievkou, ktorú pripravíme zmiešaním medu, citrónovej šťavy a sójovej omáčky. Miešame a opekáme ešte jednu minútu. Na záver dochutíme soľou podľa potreby.

Servírovanie

Bulgur servírujeme v pomere 1:1 s opečenou kapustou.

Tip: K porcii môžeme pridať aj dávku čerstvého hlávkového šalátu alebo rukoly a získať tak ľahký hlavný chod. Bulgur aj opečená kapusta skvelo poslúžia ako samostatné či kombinované prílohy k iným jedlám a nahradia tak zemiaky, ryžu, cestoviny alebo pečivo.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať