Sumček africký so šalátom, s broskyňami a parmezánom
Suroviny
- 1 hrsť vlašských orechov Alesto
- 2 broskyne
- 200 g jemne zaúdených filiet sumčeka afrického
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- ¼ melóna Cantaloupe
- 1 hrsť červených ríbezlí
- 1 hrsť šalátu mix
- šťava z 1 citróna
- 1 hrsť hobliniek parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
Potrebujeme
panvicu vhodnú na gril, gril, strúhadlo
POSTUP
Orechy orestujeme v panvici na rozpálenom grile. Broskyne nakrájame na väčšie kusy a grilujeme z oboch strán dozlatista. Potom ich necháme vychladnúť.
Filety sumčeka prekrojíme na polovice, osolíme okoreníme, pokvapkáme olejom a rukou rozotrieme. Grilujeme na rozpálenom grile z oboch strán dozlatohneda.
Melón prepolíme a zbavíme vnútra s jadierkami. Následne pomocou lyžice vykrojíme menšie kúsky. V miske ich zmiešame s ríbezľami, šalátom, nasekanými opečenými orechmi a na plátky nakrájanými grilovanými broskyňami. Pokvapkáme olejom a šťavou z polovice citróna.
Servírovanie
Sumčeka afrického servírujeme s broskyňovým šalátom posypaným hoblinkami parmezánu. Na záver dochutíme pár kvapkami citrónovej šťavy a olivového oleja.