Bylinkovo-zeleninové placky
- 1 mrkva
- 1 petržlen
- 1 menšia cuketa
- 2 vajíčka
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- 2 lyžice strúhanky Belbake
- 1 hrsť nasekaných čerstvých byliniek (petržlenová vňať, oregano, tymian, bazalka)
- 1 strúčik cesnaku
- olivový olej Primadonna
- 1 hrsť listových šalátov mix
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- citrónová šťava
- 2 mozzarelly Lovilio
Postup
Potrebujeme
- strúhadlo
- lis na cesnak
- kuchynské utierky
Očistenú koreňovú zeleninu spolu s cuketou nastrúhame na jemnom strúhadle. Ak pustí zelenina
príliš veľa šťavy, vyžmýkame ju rukami. Potom k nej pridáme vajíčka, hladkú múku, strúhanku, nasekané bylinky a prelisovaný strúčik cesnaku. Ochutíme soľou, korením a necháme chvíľu postáť.
Naberieme 1 lyžicu cesta, položíme na panvicu s rozpáleným olivovým olejom a vytvarujeme tenkú placku. Opekáme ich na miernom ohni z oboch strán do zlatohneda. Preložíme na kuchynské utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
Umytý a osušený šalát ochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a pár kvapkami olivového oleja. Mozzarellu nakrájame na tenšie plátky.
SERVÍROVANIE
Na tanier naservírujeme placky a jemne ich osolíme. Na ne položíme plátky mozzarelly. Listový šalát podávame v samostatnej miske alebo na tanieriku spolu s plackami.