Hovädzie fašírky so syrom feta
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 malá cibuľka
- 1 – 2 strúčiky cesnaku
- 1 hrsť čerstvej mäty
- 1 vajce
- 1 lyžica sušeného oregana Mikado alebo čerstvého oregana
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 lyžica strúhanky Belbake
- 70 g syra feta Eridanous alebo prírodného zrejúceho syra Eridanous
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
Potrebujeme
- Hliníková tácka na grilovanie
Postup
V miske zmiešame nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak, mätu a vajce. Ochutíme oreganom, soľou, čiernym korením a dôkladne premiešame. Podľa potreby prisypeme strúhanku.
Fetu osušíme a rozdelíme na 4 rovnako veľké kúsky. Mäsovú zmes rozdelíme na 8 častí, ktoré roztlačíme na ploché placky. Do stredu 4 placiek položíme kúsky syra feta a prikryjeme ich zvyšnými plackami. Dôkladne uzatvoríme a vytvarujeme z nich šišky. Grilujeme na rozpálenom rošte, ktorý sme potreli olivovým olejom, z každej strany 8 minút.
Servírujeme s čerstvým pečivom a listovým šalátom.