Cesnakové grissini so Schwarzwaldskou šunkou
- 200 ml vlažnej vody
- 1 lyžička cukru Belbake
- 20 g čerstvého droždia
- 350 g hladkej múky Belbake
- 2 lyžičky soli Belbake
- olivový olej Primadonna
- 1 strúčik cesnaku
- 1 vetvička čerstvého rozmarínu
- 100 g Schwarzwaldskej šunky
Postup
Do vlažnej vody pridáme cukor, lyžičku múky a rozdrobené droždie. Kvások necháme trochu nakysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, 50 ml olivového oleja, prelisovaný strúčik cesnaku, nadrobno nasekaný rozmarín a pripravený kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste asi 15 minút kysnúť.
Vykysnuté cesto preložíme na dosku, natenko vyvaľkáme a nakrájame na tenké plátky. Z nich rukami vytvarujeme dlhé tenké tyčinky. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a vytretý maslom. Tyčinky potrieme olivovým olejom. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C dozlatista.
Servírovanie
Schwarzwaldskú šunku pozdĺžne nakrájame na plátky a omotáme ňou vychladnuté grissini. Podávame s dipom a s vínom.