0
15
Cesnakové grissini so Schwarzwaldskou šunkou

Cesnakové grissini so Schwarzwaldskou šunkou

50 min
4 porcie
  • 200 ml vlažnej vody
  • 1 lyžička cukru Belbake
  • 20 g čerstvého droždia
  • 350 g hladkej múky Belbake
  • 2 lyžičky soli Belbake
  • olivový olej Primadonna
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu
  • 100 g Schwarzwaldskej šunky

Postup

Do vlažnej vody pridáme cukor, lyžičku múky a rozdrobené droždie. Kvások necháme trochu nakysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, 50 ml olivového oleja, prelisovaný strúčik cesnaku, nadrobno nasekaný rozmarín a pripravený kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste asi 15 minút kysnúť.

Vykysnuté cesto preložíme na dosku, natenko vyvaľkáme a nakrájame na tenké plátky. Z nich rukami vytvarujeme dlhé tenké tyčinky. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a vytretý maslom. Tyčinky potrieme olivovým olejom. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C dozlatista.

Servírovanie

Schwarzwaldskú šunku pozdĺžne nakrájame na plátky a omotáme ňou vychladnuté grissini. Podávame s dipom a s vínom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať