Cuketový šalát s jemne zaúdeným lososom
Suroviny
- 200 g malých zemiakov
- 2 vajcia
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 cuketa
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 hrsť sušených paradajok Baresa
- 1 hrsť čiernych olív bez kôstok Baresa
- 220 g ľahko zaúdeného lososa
- šťava z ½ citróna
- 1 hrsť šalátu mix
Potrebujeme
veľkú panvicu, alobal
POSTUP
Zemiaky uvaríme v šupke domäkka.
Vajcia vložíme do vriacej vody a varíme asi 8 minút, tak aby žĺtky zostali jemne tekuté.
Uvarené zemiaky prepolíme, dáme restovať na rozohriatu panvicu s olejom a osolíme. Pridáme umytú cuketu nakrájanú na menšie kúsky, soľ a korenie. Keď získajú zlatistú farbu, pridáme červenú cibuľu a cesnak nasekané na plátky, nakrájané sušené paradajky a natrhané olivy. Lososa stiahneme z kože, nakrájame na kúsky a vložíme do panvice k ostatným surovinám. Všetko spolu premiešame. Pred dokončením pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a posypeme šalátom.
Servírovanie
Cuketový šalát s lososom podávame s namäkko uvareným vajíčkom, ktoré v reze osolíme. Na záver šalát pokvapkáme olejom.