Cestoviny so sušenými paradajkami a mletým mäsom
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 500 g cestovín maccheroncini Italiamo
- 1 hrsť sušených paradajok v oleji Italiamo
- 50 ml bieleho suchého vína (chardonnay)
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- čerstvá bazalka
- 2 hrste mrazeného hrášku Chira
- syr grana padano Lovilio na posypanie
Postup
POTREBUJEME
- sitko
- strúhadlo
- hlbšiu panvicu alebo wok
Cibuľu aj cesnak nasekáme nadrobno a orestujeme na rozohriatej panvici s olivovým olejom.
Zľahka osolíme a okoreníme. Keď získajú zlatohnedú farbu, pridáme mleté mäso a ochutíme soľou a korením. Restujeme ďalej, mäso nemiešame, aby sa nezačalo dusiť.
Medzitým uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Scedíme a necháme odkvapkať.
Keď sa mäso zatiahne, pridáme sušené paradajky nasekané na menšie kúsky. Podlejeme vínom a počkáme, kým sa z neho odparí alkohol. Prilejeme smotanu a necháme prejsť varom. Na záver pridáme uvarené cestoviny, nahrubo nasekané lístky bazalky a rozmrazený hrášok. Zľahka premiešame.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naservírujeme porciu cestovín s omáčkou, posypeme nastrúhaným syrom grana padano a dozdobíme lístkami bazalky.