3
57
Cestoviny so sušenými paradajkami a mletým mäsom

Cestoviny so sušenými paradajkami a mletým mäsom

25 min
5 porcií
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej Primadonna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 500 g cestovín maccheroncini Italiamo
  • 1 hrsť sušených paradajok v oleji Italiamo
  • 50 ml bieleho suchého vína (chardonnay)
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • čerstvá bazalka
  • 2 hrste mrazeného hrášku Chira
  • syr grana padano Lovilio na posypanie

Postup

POTREBUJEME

  • sitko
  • strúhadlo
  • hlbšiu panvicu alebo wok

Cibuľu aj cesnak nasekáme nadrobno a orestujeme na rozohriatej panvici s olivovým olejom.

Zľahka osolíme a okoreníme. Keď získajú zlatohnedú farbu, pridáme mleté mäso a ochutíme soľou a korením. Restujeme ďalej, mäso nemiešame, aby sa nezačalo dusiť.

Medzitým uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Scedíme a necháme odkvapkať.

Keď sa mäso zatiahne, pridáme sušené paradajky nasekané na menšie kúsky. Podlejeme vínom a počkáme, kým sa z neho odparí alkohol. Prilejeme smotanu a necháme prejsť varom. Na záver pridáme uvarené cestoviny, nahrubo nasekané lístky bazalky a rozmrazený hrášok. Zľahka premiešame.

Servírovanie

Do hlbokého taniera naservírujeme porciu cestovín s omáčkou, posypeme nastrúhaným syrom grana padano a dozdobíme lístkami bazalky.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať