![Chrumkavé zemiaky s bryndzou, prosciuttom a petržlenovou vňaťou](https://kuchynalidla.sk/storage/app/uploads/public/5fa/c0e/5f1/5fac0e5f1786e967605603.jpg)
Chrumkavé zemiaky s bryndzou, prosciuttom a petržlenovou vňaťou
- 100 g prosciutta Salumeo (plátky)
- 150 g bryndze
- 50 g masla
- morská soľ v mlynčeku Kania
- farebné korenie v mlynčeku Kania
- 200 g zemiakov
- slnečnicový olej Promienna
- čerstvá petržlenová vňať
Postup
Plátky prosciutta rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme dochrumkava vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 5 minút.
Bryndzu vyšľaháme s maslom dohladka. Ochutíme soľou a mletým farebným korením.
Očistené zemiaky nakrájame na tenké (asi 2 mm) plátky a vypražíme ich v horúcom oleji dochrumkava. Hotové osušíme na papierových utierkach, necháme vychladnúť a osolíme.
Na každý plátok zemiaka natrieme trochu bryndzovej nátierky, ozdobíme kúskom chrumkavého prosciutta a čerstvou petržlenovou vňaťou.