Chrumkavé zemiaky s bryndzou, prosciuttom a petržlenovou vňaťou
- 100 g prosciutta Salumeo (plátky)
- 150 g bryndze
- 50 g masla
- morská soľ v mlynčeku Kania
- farebné korenie v mlynčeku Kania
- 200 g zemiakov
- slnečnicový olej Promienna
- čerstvá petržlenová vňať
Postup
Plátky prosciutta rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme dochrumkava vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 5 minút.
Bryndzu vyšľaháme s maslom dohladka. Ochutíme soľou a mletým farebným korením.
Očistené zemiaky nakrájame na tenké (asi 2 mm) plátky a vypražíme ich v horúcom oleji dochrumkava. Hotové osušíme na papierových utierkach, necháme vychladnúť a osolíme.
Na každý plátok zemiaka natrieme trochu bryndzovej nátierky, ozdobíme kúskom chrumkavého prosciutta a čerstvou petržlenovou vňaťou.