1
55
Chrumkavé zemiaky s bryndzou, prosciuttom a petržlenovou vňaťou

Chrumkavé zemiaky s bryndzou, prosciuttom a petržlenovou vňaťou

25 min
5 porcií
  • 100 g prosciutta Salumeo (plátky)
  • 150 g bryndze
  • 50 g masla
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • farebné korenie v mlynčeku Kania
  • 200 g zemiakov
  • slnečnicový olej Promienna
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

Plátky prosciutta rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme dochrumkava vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 5 minút.

Bryndzu vyšľaháme s maslom dohladka. Ochutíme soľou a mletým farebným korením.

Očistené zemiaky nakrájame na tenké (asi 2 mm) plátky a vypražíme ich v horúcom oleji dochrumkava. Hotové osušíme na papierových utierkach, necháme vychladnúť a osolíme.

Na každý plátok zemiaka natrieme trochu bryndzovej nátierky, ozdobíme kúskom chrumkavého prosciutta a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info