Chuťovky s cibuľovou remuládou a syrom
- 3 veľké červené cibule
- olivový olej Italiamo
- zväzok čerstvého tymianu
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 150 g medu Confeira
- 150 ml suchého červeného vína
- 1 balenie chladeného lístkového cesta Belbake
- 1 vajce
- kozí syr Chene d’Argent
- syr Gorgonzola Lovilio
Postup
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na pásiky. Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu, trochu čerstvého tymianu, okoreníme a osolíme. Keď sa cibuľa opraží dosklovita, pridáme med a červené víno. Povaríme, kým cibuľa nezmäkne. Potom ju scedíme a rozmixujeme dohladka.
Z lístkového cesta vykrojíme kolieska (s priemerom 6 – 7 cm). Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme kolieska z lístkového cesta. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, položíme na ne druhý list papiera na pečenie a zaťažíme druhým plechom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 7 minút. Potom vrchný plech odkryjeme, papier na pečenie stiahneme a kolieska necháme dopiecť približne 3 minúty dozlatista.
Syry natrháme alebo nakrájame na malé kúsky. Na upečené kolieska z lístkového cesta naložíme udusenú cibuľu a kúsok syra (na každé koliesko položíme iný druh syra). Vrch ozdobíme lístkami čerstvého tymianu.