Krevetové špízy v pikantnej medovej marináde
- 500 g čerstvých kreviet alebo mrazených kreviet La Caldera
- 2 lyžice medu Confeira
- 1 červená feferónka alebo čili paprička
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice šťavy z citróna
- balsamico Acentino
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
Postup
Marinádu si pripravíme z medu, nadrobno nasekanej feferónky, pretlačeného cesnaku, citrónovej šťavy, balsamica a petržlenovej vňate.
Krevety vložíme do pripravenej marinády a zľahka premiešame. Potom necháme v chladničke odstáť minimálne 30 minút.
Namarinované krevety ponapichujeme na špajdle, ktoré sme predtým aspoň na 1 hodinu namočili do studenej vody. Opekáme na grile alebo grilovacej panvici približne 3 minúty z každej strany.
Servírovanie
Pripravené špízy podávame so zeleným šalátom.