2
58
Cícerový šalát s restovaným lososom

Cícerový šalát s restovaným lososom

40 min
2 porcie
  • 2 filety z lososa
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 30 g masla Pilos
  • šťava z ½ citróna
  • 240 g cícera v náleve Freshona
  • 1 šalotka
  • 2 stonky stonkového zeleru
  • 1 červená paprika
  • 100 g cherry paradajok
  • 1 strúčik cesnaku
  • čerstvá petržlenová vňať
  • čerstvá bazalka
  • 100 g kyslej smotany Pilos (16 %)

POSTUP

POTREBUJEME

  • sitko
  • strúhadlo

 

Umyté a osušené filety lososa stiahneme z kože, ochutíme soľou, korením a opekáme na rozohriatej panvici s olivovým olejom zo všetkých strán do zlatohneda. Stiahneme z ohňa, na obidve filety položíme plátok masla, pokvapkáme šťavou z ½ citróna a necháme odpočinúť. Cícer precedíme, opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. V miske ho zmiešame s očistenou zeleninou (šalotkou, zelerom, paprikou, paradajkami) nakrájanou na drobno, nastrúhaným strúčikom cesnaku, soľou, korením, olivovým olejom a nasekanými čerstvými bylinkami.

Tip: Môžeme použiť aj iné druhy čerstvých byliniek - mätu alebo pažítku.

 

Servírovanie

Do stredu taniera naservírujeme porciu šalátu, naň položíme filetu lososa, dozdobíme smotanou a lístkami bazalky.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať