Cícerový šalát s restovaným lososom
- 2 filety z lososa
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 30 g masla Pilos
- šťava z ½ citróna
- 240 g cícera v náleve Freshona
- 1 šalotka
- 2 stonky stonkového zeleru
- 1 červená paprika
- 100 g cherry paradajok
- 1 strúčik cesnaku
- čerstvá petržlenová vňať
- čerstvá bazalka
- 100 g kyslej smotany Pilos (16 %)
POSTUP
POTREBUJEME
- sitko
- strúhadlo
Umyté a osušené filety lososa stiahneme z kože, ochutíme soľou, korením a opekáme na rozohriatej panvici s olivovým olejom zo všetkých strán do zlatohneda. Stiahneme z ohňa, na obidve filety položíme plátok masla, pokvapkáme šťavou z ½ citróna a necháme odpočinúť. Cícer precedíme, opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. V miske ho zmiešame s očistenou zeleninou (šalotkou, zelerom, paprikou, paradajkami) nakrájanou na drobno, nastrúhaným strúčikom cesnaku, soľou, korením, olivovým olejom a nasekanými čerstvými bylinkami.
Tip: Môžeme použiť aj iné druhy čerstvých byliniek - mätu alebo pažítku.
Servírovanie
Do stredu taniera naservírujeme porciu šalátu, naň položíme filetu lososa, dozdobíme smotanou a lístkami bazalky.