11
57
Čokoládová torta s ganache a malinami
Pre spustenie videa musíte akceptovať marketingové cookies .

Čokoládová torta s ganache a malinami

1 h 30 m
12 porcií

Korpus

  • 210 g masla Pilos
  • 250 g trstinového cukru Belbake
  • 180 ml vody
  • 3 lyžičky rozpustnej kávy Bellarom
  • 180 ml mlieka Pilos
  • 4 vajíčka
  • 90 g kakaa Castello
  • 280 g hladkej múky Castello
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Castello

 

Plnka

  • 600 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 600 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
  • 150 g rozmixovaných malín
  • 200 g malín

 

Čokoládové hoblinky

  • 100 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)

 

Na ozdobu

  • 50 g čerstvých malín

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom lopatka
  • sitko
  • 3 okrúhle formy s vyberateľným dnom a priemerom 20 cm
  • papier na pečenie
  • misku na vodný kúpeľ
  • plastovú stierku

Čas tuhnutia 8 hodín (ideálne cez noc)

 

Korpus

Maslo vyšľaháme s cukrom do peny. V horúcej vode rozpustíme kávu a prilejeme mlieko. Do peny po jednom zašľaháme vajíčka. Potom na nízkych otáčkach striedavo zašľaháme preosiate suché ingrediencie a kávu s mliekom.

Tip: Všetky suroviny musia mať rovnakú izbovú teplotu, aby sa cesto nezrazilo.

Cesto rovnomerne nanesieme do 3 foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.

Tip: Ak korpus pečieme v 1 forme, tak teplotu znížime na 160 °C a predĺžime čas na asi 1 hodinu. Potom vychladnutý korpus vodorovne prerežeme tak, aby nám vznikli 3 rovnako veľké pláty.

Upečené korpusy necháme vychladnúť vo forme.

Tip: Ak sa korpusy počas pečenia vyduli, ešte horúce ich vyberieme z formy a preklopíme.

 

Plnka

Horúcou smotanou (nie však vriacou) zalejeme nasekanú čokoládu a necháme chvíľu odstáť. Potom  rozmiešame do hladka a necháme vychladnúť, aby ganache stuhla.

 

Čokoládové hoblinky

Na drobno nasekanú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli len do polovice (neprehriať nad 32 °C). Misku zložíme z pary a zvyšnú nerozpustenú čokoládu ručne vymiešame do hladka. Čokoládu nalejeme na hladký studený povrch, rozotrieme na tenko a necháme stuhnúť. Plastovú stierku pritlačíme na podložku a čokoládu rolujeme do tvaru hobliniek. Odložíme do chladničky.

 

Torta

Spodný plát cesta potrieme ½ rozmixovaných malín, potom ¼ ganache a prikryjeme druhým plátom. Postup zopakujeme a do ganache ešte povtláčame celé maliny. Prikryjeme posledným korpusom a necháme aspoň 1 hodinu stuhnúť v chladničke. Vrch aj boky stuhnutej torty potrieme zvyšnou ganache a ozdobíme čokoládovými hoblinkami a malinami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    19. máj 2022, 22:03

    Som začiatočník a tortu som chcela upiecť dcére k sviatku. Torta sa podla receptu piekla dobre, aj ked moj vysledny efekt nevyzerá tak dobre, ako v recepte. Neviem este tortu takto krasne zahladit a upravit. Ganache mi stuhlo aj ked som dala iba 52% cokoladu,ale musela som ho supnut do mraznicky na chvilu. Velmi sa tesim az ju ochutname, aj ked mam obavy ako bude chutit takto silno cokoladova a bez cukru.

    Odpovedať
  • V
    Veronika
    11. máj 2021, 21:45

    Torta bola vynikajúca, 5-ročná dcéra síce najprv povedala ble, ale nakoniec si pýtala aj sama a celú tortu sme zjedli, čo som nečakala, lebo som mala obavu z tej horkej čokolády. Podarila sa výborne, ganache mi pekne stuhla, len asi som mala dlhšie počkať, lebo až keď bola torta hotová, tak mala tú správnu konzistenciu a bola by sa mi lepšie natierala. Podľa mňa pomerne jednoduchá a "zdravá" torta, keďže do plniek nejde žiadny cukor, človek aspoň mlsá z kvalitných surovín. Pani Veroniku mám rada, už som podľa nej piekla viacero receptov, je sympatická a šikovná 😊

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      14. máj 2021, 21:49

      Dobrý deň, Veronika, ďakujeme, Vaša pochvala nás nesmierne teší! Sme radi, že Vám a Vašej rodinke chutilo a budeme držať palce, aby nabudúce už bola torta tip-top podľa Vašich predstáv :-)

      Odpovedať
  • H
    Helena
    04. apríl 2021, 15:22

    Uuu, ďakujem za recept, úžasný je! Ganache mi stuhla, problémy, ktoré tu niektorí píšu ma nestretli. A to torty veľmi nepečiem, asi druhá torta ever. Jediné, čo som dala inak je čoko, 40%. A keďze som tortu začala piecť v noci, tak mi ganache bez stresu tuhla počas spánku, ja oddýchnutá, ganache v pozore 👍🏻 Ešte k poznámkam k rozpusteným vlasom pekárky - prosím vás, vŕšiť sa na šikovnej babe za promo video? Alebo, že ktosi račkuje - nonsens, ktorá dokonalosť dokázala toto do éteru vypustiť? Nech je ako chce, torta vynikajúca.. vrúcne doporučujem.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      08. apríl 2021, 09:33

      Dobrý deň Helena, veľmi pekne ďakujeme za pochvalu torty! Prajeme Vám krásny deň. :-)

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    28. október 2020, 09:59

    Ganache nezatuhlo ani mne, ale pridala som trochu masla a cez noc v chladnicke stuhla. Odporucam tortu podavat s vanilkovou zmrzlinou, je fakt cokoladova a zmrzlina chut zjemni.

    Odpovedať
  • Michaela M'rabet
    10. október 2020, 12:27

    Mne tiez ganache tiez vobec nestuhla, tak som ju dala na noc do chladnicky a aj tak bola riedka, tak som ju vyslahala ako parizsku slahacku a uz bola super a dala sa natierat. korpus je velmi dobry, nadychany a nerozpadava sa, piekla som v jednej forme a krajala na 3 kusy a vyborne sa s tym korpusom pracovalo.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať