17
65
Čokoládová torta s ganache a malinami

Čokoládová torta s ganache a malinami

1 h 30 m
12 porcií

Korpus

  • 210 g masla Pilos
  • 250 g trstinového cukru Belbake
  • 180 ml vody
  • 3 lyžičky rozpustnej kávy Bellarom
  • 180 ml mlieka Pilos
  • 4 vajíčka
  • 90 g kakaa Castello
  • 280 g hladkej múky Castello
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Castello

 

Plnka

  • 600 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 600 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
  • 150 g rozmixovaných malín
  • 200 g malín

 

Čokoládové hoblinky

  • 100 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)

 

Na ozdobu

  • 50 g čerstvých malín

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom lopatka
  • sitko
  • 3 okrúhle formy s vyberateľným dnom a priemerom 20 cm
  • papier na pečenie
  • misku na vodný kúpeľ
  • plastovú stierku

Čas tuhnutia 8 hodín (ideálne cez noc)

 

Korpus

Maslo vyšľaháme s cukrom do peny. V horúcej vode rozpustíme kávu a prilejeme mlieko. Do peny po jednom zašľaháme vajíčka. Potom na nízkych otáčkach striedavo zašľaháme preosiate suché ingrediencie a kávu s mliekom.

Tip: Všetky suroviny musia mať rovnakú izbovú teplotu, aby sa cesto nezrazilo.

Cesto rovnomerne nanesieme do 3 foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.

Tip: Ak korpus pečieme v 1 forme, tak teplotu znížime na 160 °C a predĺžime čas na asi 1 hodinu. Potom vychladnutý korpus vodorovne prerežeme tak, aby nám vznikli 3 rovnako veľké pláty.

Upečené korpusy necháme vychladnúť vo forme.

Tip: Ak sa korpusy počas pečenia vyduli, ešte horúce ich vyberieme z formy a preklopíme.

 

Plnka

Horúcou smotanou (nie však vriacou) zalejeme nasekanú čokoládu a necháme chvíľu odstáť. Potom  rozmiešame do hladka a necháme vychladnúť, aby ganache stuhla.

 

Čokoládové hoblinky

Na drobno nasekanú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli len do polovice (neprehriať nad 32 °C). Misku zložíme z pary a zvyšnú nerozpustenú čokoládu ručne vymiešame do hladka. Čokoládu nalejeme na hladký studený povrch, rozotrieme na tenko a necháme stuhnúť. Plastovú stierku pritlačíme na podložku a čokoládu rolujeme do tvaru hobliniek. Odložíme do chladničky.

 

Torta

Spodný plát cesta potrieme ½ rozmixovaných malín, potom ¼ ganache a prikryjeme druhým plátom. Postup zopakujeme a do ganache ešte povtláčame celé maliny. Prikryjeme posledným korpusom a necháme aspoň 1 hodinu stuhnúť v chladničke. Vrch aj boky stuhnutej torty potrieme zvyšnou ganache a ozdobíme čokoládovými hoblinkami a malinami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    19. máj 2024, 11:22

    Robila som korpus ale s inym kremom (mascarpone, šľahačka a čokolada) a torta je výborná. Na priemer formy 26cm som robila z 1,5 davky ale bolo toho zbytočne veľa, stačí aj z tých 4 vajec.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. marec 2024, 11:51

    Pisete 4 vajicka ale vo videu ich tam dava viac,ako to teda je

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. september 2023, 12:45

    Torta je veľmi málo sladká, cesto tuhé, čiže výsledná chuť je mdlá. Ak sa rozhodnete vyskúšať, určite treba pridať cukor aj do plnky. Ganache vám stuhne vtedy ak dáte zahriať smotanu rovno s čokoládou.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. júl 2023, 14:00

    Nie som začiatočníka v pečeni ale tu sa mi nevydarilo skoro nič. Asi som niekde robila chybu. Ale vela receptov co som piekla podla veroniky bolo supet. Mozno na budúce sa podarí.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      19. júl 2023, 11:13

      Dobrý deň, mrzí nás, že sa tento recept nepodaril. Veríme, že pečeniu s Veronikou dáte ešte jednu šancu a vyskúšate aj ďalšie dezerty z Kuchyne Lidla. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. júl 2023, 14:27

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať, ak by som tam chcela dať do krému aj mascarpone ,v akom pomerne by to malo byt? Ak by sa to dali vôbec? Ďakujem.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      19. júl 2023, 11:08

      Dobrý deň, pri tomto recepte odporúčame využiť šľahačku. Ak chcete využiť aj mascarpone, môžete využiť napríklad 150 g mascarpone a 200 - 300 g šľahačky. Toto množstvo je iba odhadom, lepšie budete vedieť počas prípravy krému, či pridať ešte šľahačku alebo nie. Konzistencia bude v tomto prípade hustejšia. 😊

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        23. júl 2023, 15:02

        Tortička sa vydarila,bola výborná,nakoniec som mascarpone nedala,išla som podľa receptu a všetko bolo dobre. Všetkým chutila,akurát že nevyzerala až tak pekne ako Vaša.

        Odpovedať
      • H
        Hosť
        20. júl 2023, 14:36

        Ďakujem za odpoveď.Určite tortu vyskúšam upiecť. Piekla som od Veroniky ombre tortu a bola super,všetko sa podarilo aj chutná bola veľmi.

        Odpovedať
        • Kuchyňa Lidla
          07. august 2023, 09:30

          Dobrý deň, hlavné je, aby torta chutila. 😍 Tešíme sa, že pečenie dopadlo úspešne. 😇

          Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať