8
7
Čokoládová torta s ganache a malinami

Čokoládová torta s ganache a malinami

1 h 30 m
12 porcií

Korpus

  • 210 g masla Pilos
  • 250 g trstinového cukru Belbake
  • 180 ml vody
  • 3 lyžičky rozpustnej kávy Bellarom
  • 180 ml mlieka Pilos
  • 4 vajíčka
  • 90 g kakaa Castello
  • 280 g hladkej múky Castello
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Castello

 

Plnka

  • 600 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 600 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
  • 150 g rozmixovaných malín
  • 200 g malín

 

Čokoládové hoblinky

  • 100 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)

 

Na ozdobu

  • 50 g čerstvých malín

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom lopatka
  • sitko
  • 3 okrúhle formy s vyberateľným dnom a priemerom 20 cm
  • papier na pečenie
  • misku na vodný kúpeľ
  • plastovú stierku

Čas tuhnutia 8 hodín (ideálne cez noc)

 

Korpus

Maslo vyšľaháme s cukrom do peny. V horúcej vode rozpustíme kávu a prilejeme mlieko. Do peny po jednom zašľaháme vajíčka. Potom na nízkych otáčkach striedavo zašľaháme preosiate suché ingrediencie a kávu s mliekom.

Tip: Všetky suroviny musia mať rovnakú izbovú teplotu, aby sa cesto nezrazilo.

Cesto rovnomerne nanesieme do 3 foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.

Tip: Ak korpus pečieme v 1 forme, tak teplotu znížime na 160 °C a predĺžime čas na asi 1 hodinu. Potom vychladnutý korpus vodorovne prerežeme tak, aby nám vznikli 3 rovnako veľké pláty.

Upečené korpusy necháme vychladnúť vo forme.

Tip: Ak sa korpusy počas pečenia vyduli, ešte horúce ich vyberieme z formy a preklopíme.

 

Plnka

Horúcou smotanou (nie však vriacou) zalejeme nasekanú čokoládu a necháme chvíľu odstáť. Potom  rozmiešame do hladka a necháme vychladnúť, aby ganache stuhla.

 

Čokoládové hoblinky

Na drobno nasekanú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli len do polovice (neprehriať nad 32 °C). Misku zložíme z pary a zvyšnú nerozpustenú čokoládu ručne vymiešame do hladka. Čokoládu nalejeme na hladký studený povrch, rozotrieme na tenko a necháme stuhnúť. Plastovú stierku pritlačíme na podložku a čokoládu rolujeme do tvaru hobliniek. Odložíme do chladničky.

 

Torta

Spodný plát cesta potrieme ½ rozmixovaných malín, potom ¼ ganache a prikryjeme druhým plátom. Postup zopakujeme a do ganache ešte povtláčame celé maliny. Prikryjeme posledným korpusom a necháme aspoň 1 hodinu stuhnúť v chladničke. Vrch aj boky stuhnutej torty potrieme zvyšnou ganache a ozdobíme čokoládovými hoblinkami a malinami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    28. október 2020, 09:59

    Ganache nezatuhlo ani mne, ale pridala som trochu masla a cez noc v chladnicke stuhla. Odporucam tortu podavat s vanilkovou zmrzlinou, je fakt cokoladova a zmrzlina chut zjemni.

    Odpovedať
  • Michaela M'rabet
    10. október 2020, 12:27

    Mne tiez ganache tiez vobec nestuhla, tak som ju dala na noc do chladnicky a aj tak bola riedka, tak som ju vyslahala ako parizsku slahacku a uz bola super a dala sa natierat. korpus je velmi dobry, nadychany a nerozpadava sa, piekla som v jednej forme a krajala na 3 kusy a vyborne sa s tym korpusom pracovalo.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. marec 2020, 19:08

    Podľa mňa bola dobrá , len dosť čokoládová 😀

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. marec 2020, 13:30

    Do chladničky ste vkladali úplne inú tortu ako ste následne po hodine z chladničky vybrali. Nechápem načo sem dávate postup keď potom aj tak konečná torta je úplne iná 🤷🏼‍♀️

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. marec 2020, 21:37

    Nehnevajte sa na mňa, ale každý, kto robí s potravinami by mal mať v prvom rade zapnuté vlasy. Slečna je pre mňa tak nechutná, ako sa natriasa s tými vlasmi ponad misky, že sa na to nedokážem pozerať ani minútu.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      27. júl 2020, 11:16

      :D :D to co je za dovod. ved nerobi v restauraci, ani vam to jedlo nejde servirovat, to uz si fakt nic lepsie na kritizovanie neviete najst? :D

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info