Čokoládové košíky s prekvapením
Suroviny
Cesto
- 2 vajcia
- 150 g trstinového cukru Belbake
- 85 g roztierateľného tučného tvarohu Pilos
- 90 ml repkového oleja Vita D’or
- ¾ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 90 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžica vanilínového cukru Belbake
- 40 g kakaa Belbake
- štipka soli Kania
Náplň
- jahodový džem Maribel
- 50 g čučoriedok
Potrebujeme
mixér na šľahanie, plech na muffiny, košíčky, pomôcku na vykrajovanie guľôčok
POSTUP
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme tvaroh, olej a zašľaháme. Nakoniec už len ručne zapracujeme všetky ostatné sypké suroviny. Plech vystelieme papierovými košíkmi, ktoré naplníme hladkým čokoládovým cestom. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 17 minút. Vyberieme a necháme chvíľu vychladnúť.
Vykrajovačom alebo lyžičkou vyberieme kúsok stredu z upečeného čokoládového košíka, ktorý rukami v miske rozmrvíme. Vzniknutú priehlbinu naplníme lyžičkou jahodového džemu a cca 3 – 5 čučoriedkami. Vrch zakryjeme rozdrobeným čokoládovým cestom a ozdobíme čučoriedkou.