Čokoládovo-višňový koláč
Čokoládový základ
- ½ hrnčeka roztopeného masla Pilos
- ¾ hrnčeka trstinového cukru Belbake
- 2 vajcia
- ¾ hrnčeka hladkej múky Belbake
- ¼ hrnčeka kakaa Belbake
- 100 g roztopenej mliečnej čokolády Fin Carré
- štipka soli Belbake
- 4 lyžice mlieka Pilos
Višňový krém
- 40 g Zlatého klasu
- 1 lyžica trstinového cukru Belbake
- 720 ml (350 g) višní v sladkom náleve Freshona
Servírovanie
- 1 hrsť blanšírovaných mandľových plátkov Belbake
Potrebujeme
metličku, misku, plech s rozmermi cca 24 × 21 cm, papier na pečenie, hrniec alebo hlbšiu panvicu
POSTUP
Čokoládový základ
Roztopené maslo zmiešame s trstinovým cukrom. Pridáme vajíčka, hladkú múku, kakao, roztopenú mliečnu čokoládu, soľ a mlieko. Všetko spolu zmiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme v rúre pri 175 °C približne 20 - 25 minút.
Višňový krém
V hrnci alebo v hlbšej panvici zohrejeme ¾ vody z višňového nálevu s lyžicou trstinového cukru. V pohári zmiešame zvyšnú ¼ vody z višňového nálevu so Zlatým klasom. Zmes prilejeme do hrnca a miešame do hustého lesklého krému. Stiahneme z ohňa a primiešame višne.
Na upečený čokoládový základ rozotrieme višňovú vrstvu a necháme vychladnúť.
Servírovanie
Podávame posypané plátkami mandlí.