2
36
Čokoládovo-višňový koláč

Čokoládovo-višňový koláč

1 h 0 m
15 porcií

Čokoládový základ

  • ½ hrnčeka roztopeného masla Pilos
  • ¾ hrnčeka trstinového cukru Belbake
  • 2 vajcia
  • ¾ hrnčeka hladkej múky Belbake
  • ¼ hrnčeka kakaa Belbake
  • 100 g roztopenej mliečnej čokolády Fin Carré
  • štipka soli Belbake
  • 4 lyžice mlieka Pilos


Višňový krém

  • 40 g Zlatého klasu
  • 1 lyžica trstinového cukru Belbake
  • 720 ml (350 g) višní v sladkom náleve Freshona


Servírovanie

  • 1 hrsť blanšírovaných mandľových plátkov Belbake

Potrebujeme

metličku, misku, plech s rozmermi cca 24 × 21 cm, papier na pečenie, hrniec alebo hlbšiu panvicu


POSTUP

Čokoládový základ

Roztopené maslo zmiešame s trstinovým cukrom. Pridáme vajíčka, hladkú múku, kakao, roztopenú mliečnu čokoládu, soľ a mlieko. Všetko spolu zmiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme v rúre pri 175 °C približne 20 - 25 minút.


Višňový krém

V hrnci alebo v hlbšej panvici zohrejeme ¾ vody z višňového nálevu s lyžicou trstinového cukru. V pohári zmiešame zvyšnú ¼ vody z višňového nálevu so Zlatým klasom. Zmes prilejeme do hrnca a miešame do hustého lesklého krému. Stiahneme z ohňa a primiešame višne.

Na upečený čokoládový základ rozotrieme višňovú vrstvu a necháme vychladnúť.


Servírovanie

Podávame posypané plátkami mandlí.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať