1
2
Crème brûlée tart so slivkami a hroznom

Crème brûlée tart so slivkami a hroznom

1 h 40 m
15 porcií

Korpus

  • 230 g hladkej múky Castello
  • 70 g práškového cukru Castello
  • 1/2 lyžičky soli Castello
  • 150 g studeného masla Pilos
  • 2 žĺtky

Krém

  • 8 žĺtkov
  • 80 g kryštálového cukru Castello
  • 250 ml mlieka Pilos
  • 400 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Ešte budeme potrebovať

  • 8 sliviek
  • 50 g trstinového cukru Belbake
  • slivky, hrozno a drobné ovocie na ozdobenie

POSTUP

POTREBUJEME

  • sitko
  • mixér s nadstavcom lopatka
  • potravinovú fóliu
  • valček
  • formu na tart s priemerom 28 cm
  • metličku na šľahanie
  • flambovaciu pištoľ
  • papier na pečenie
  • suchú fazuľu

Čas chladenia: 1 hodina

Korpus

Všetky suché ingrediencie preosejeme a spolu so studeným maslom nakrájaným na kocky vymiešame na mrveničku. Pridáme žĺtky a miešame, kým sa cesto spojí .

Tip: Ak je príliš suché, môžeme po lyžičkách pridať studenú vodu.

Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme odstáť v chladničke aspoň 1 hodinu. 

Odležané cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru kruhu s hrúbkou 5 mm. Vystelieme ním dno aj boky formy.  Okraje zarovnáme a dno popicháme vidličkou. Pečieme naslepo - prikryté papierom na pečenie a zaťažené fazuľou pri 180 °C približne 15 minút. Potom odokryjeme a dopečieme ešte asi 10 minút dozlatista. Na upečený a vychladnutý korpus uložíme slivky nakrájané na štvrtiny.

Krém

Žĺtky ručne vymiešame s polovicou cukru. Mlieko so smotanou a zvyšným cukrom zohrievame. Keď zmes skoro vrie, stiahneme z ohňa a malé množstvo prilejeme do žĺtkovej zmesi, aby sa vyrovnali teploty. Potom žĺtkovú zmes primiešame do mlieka. Precedíme a nalejeme do pripraveného korpusu so slivkami. 

Pečieme približne 30 minút pri teplote 140 °C.  Upečený crème brûlée má tuhé kraje a vnútro je ešte trochu trasľavé. Necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote a potom stuhnúť v chladničke.

Tip: Crème brûlée je citlivý na vysoké teploty - môže sa zraziť. Je lepšie začať piecť pri nižšej teplote a radšej dlhšie. Mali by ste zistiť, ako pečie vaša rúra, dá sa piecť pri 120 – 160 °C.

Aby sa krém nezrazil, pečie sa pri nižšej teplote - 140 °C približne 30 minút.

Servírovanie

Tesne pred podávaním crème brûlée posypeme cukrom, ktorý skaramelizujeme flambovacou pištoľou a dozdobíme ovocím. 

Tip: Ak nemáme plynovú pištoľ, dáme crème brûlée posypaný cukrom zapiecť do rúry na funkcii gril pri vysokej teplote.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info