Croissantové vafličky s domácou čokoládovou zmrzlinou a ovocím
Suroviny
Čokoládová zmrzlina
- 700 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
- 200 g horkej čokolády Fin Carré
- 397 g sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
Zmes na namáčanie croissantov
- 2 vajcia
- 30 g kryštálového cukru Belbake
- 100 ml mlieka Pilos
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
Ďalej budeme potrebovať
- 4 croissanty
- 80 g masla Pilos
Servírovanie
- 2 pomaranče
- 150 g jahôd
- 100 g malín
- 30 g mrazom sušených jahôd
Čo so staršími croissantami? Urobiť z nich vafličky! Veronika a Andrej sa pustili do toho a nezabudli ani na domácu čokoládovú zmrzlinu. Pripravte si ju doma aj vy s vafličkami s ovocím a nezabudnite sa podeliť s tými, ktorých máte radi.
Potrebujeme
elektrický šľahač, vafľovač
POSTUP
Čokoládová zmrzlina
500 ml smotany na šľahanie vyšľaháme dopolotuha. 200 ml smotany na šľahanie necháme zohriať a zalejeme ňou horúcu čokoládu. Čokoládu so smotanou vymiešame na hladký krém a prilejeme studené sladené kondenzované mlieko. Zmesi spojíme, premiešame a necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.
Zmes na namáčanie croissantov
Vajcia, cukor, mlieko a smotanu na šľahanie vyšľaháme dohladka. V zmesi obaľujeme na hrubšie kolieska nakrájané croissanty. V rozpálenom vafľovači s maslom opekáme croissanty dochrumkava.
Pomaranče nakrájame na menšie kúsky a jahody prekrojíme na polovicu.
Servírovanie
Croissantové vafličky podávame s kopčekom zmrzliny a ovocím. Na záver posypeme rozdrvenými mrazom sušenými jahodami.