11
22
Tvarohová štrúdľa zo smotany

Tvarohová štrúdľa zo smotany

1 h 0 m
24 porcií

Cesto

  • 450 g polohrubej múky
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 250 ml kyslej smotany Pilos
  • 2 vajíčka
  • 2 lyžice roztopeného masla
  • 1 vajíčko na potretie
  • práškový cukor na posypanie

Plnka

  • 600 g ochuteného tvarohu Pilos
  • 2 žĺtky

Potrebujeme

  • väčšiu misku
  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • pierko na potieranie
  • sitko

Cesto

Vo väčšej miske zmiešame múku s práškovým cukrom. Pridáme kyslú smotanu a vajíčka. Rukou vypracujeme vláčne cesto. Správne vymiesené cesto sa odliepa od stien misky. Vymiesené cesto necháme odpočívať približne 20 minút.

Plnka

Plnku pripravíme zmiešaním ochuteného tvarohu a žĺtkov.

Tvarohová štrúdľa zo smotany

Cesto na pomúčenej doske krátko prehnietime rukami. Rozvaľkáme ho na hrúbku asi 1 cm, pokvapkáme roztopeným maslom a prekladáme, aby sa vytvorili vrstvy ako pri lístkovom ceste. Poprekladané cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť natenko rozvaľkáme, pokvapkáme maslom a natrieme tenkou vrstvou plnky. Okraje cesta zahneme, aby plnka nevytiekla, a cesto zrolujeme. Štrúdľu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Na jeden plech dáme dve štrúdle. Pečieme ich v predhriatej rúre asi 30 minút pri teplote 180 °C dozlatista.

Servírovanie

Štrúdľu pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    14. december 2019, 07:39

    Vyskúšam,

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. február 2019, 07:39

    Ďakujem za popis receptu. Vynikajúce recepty.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. december 2015, 19:17

    Milá pani Poláková,Vzhľadom k tomu,že ste hviezdou cukrárne Lídla,prekvapuje ma,čo všetko dokážete nazývať štrúdľou.Štrúdľa je špecifické cesto,ktoré poriadna cukrárka dokáže vytiahnuť na hrúbku cez ktorú sa dajú čítať noviny a komentára k makaronkam ktoré pečiete Vy a moja dcera sa radšej zdržím,pretože asi netušíte čo vyrábate.Podoba čisto náhodná

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      20. september 2016, 10:16

      Pani Poláková pečie výborne, je TOP, milujem jej recepty. A nemám rad ľudí ktorí závidia.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. máj 2015, 11:08

    Ja som to tiež skúšala, nie som začiatočník v pečení, ale zvonku bolo cesto krásne upečené, zvnútra surové, môžem to všetko vyhodiť, keby som bola skôr čítala komentár, tak to ani nerobím, ozaj škoda surovín.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      15. júl 2018, 13:26

      Pres e to iste sa stalo aj mne! Nepomohla ani 1 hodina v rure... vsetko ide do kosa... Necudujem sa preco to p. Polakova ani neprerezala a neukazala vnutro svojho vytvoru.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. apríl 2015, 21:19

    Skoda, ze som neposluchla a radsej urobila nieco, co poznam. Strudla je odporna, vnutri akokeby nedopecena! Skoda surovin, nedoporucujem!!!

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info