Kaiserky plnené restovanaou zeleninou
- 4 kaiserky
- 1 veľký zemiak
- olivový olej Primadonna
- 1 strúčik cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 1/2 červenej papriky
- 1 hrsť mrazeného hrášku Chira
- 1 lahôdková cibuľka
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- celá rasca Kania
- 1 citrón
Postup
Očistený a umytý zemiak nakrájame na malé kocky. Varíme ho vo vriacej osolenej vode domäkka. Scedíme a necháme odkvapkať. Na panvici zohrejeme 2 lyžice olivového oleja, na ktorom orestujeme na plátky nakrájaný cesnak a štipľavú papričku. Chvíľu spolu restujeme. Potom pridáme uvarené zemiaky a na kocky nakrájanú červenú papriku. Restujeme, kým nie sú zemiaky zlatohnedé.
Na záver pridáme rozmrazený hrášok a nadrobno nasekanú lahôdkovú cibuľku. Ochutíme soľou, korením, rascou a citrónovou šťavou. Podľa potreby môžeme pridať ešte lyžicu olivového oleja. Z boku každej kaiserky odrežeme približne 1 cm. Cez otvor vyberieme striedku a kaiserky naplníme restovanou zeleninou.
Servírujeme teplé.
KAISERKA
Dozlatista upečená chrumkavá žemľa s mäkkou striedkou.