0
0
Držky na smotane s paprikovou klobásou

Držky na smotane s paprikovou klobásou

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 2 lyžice bravčovej masti Pikok
  • 1 väčšia cibuľa
  • 100 g uhorskej klobásy pikant Pikok
  • 1 a ½ lyžice hladkej múky Belbake
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 600 g varených hovädzích držiek
  • 250 ml čerstvej smotany Pilos
  • keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
  • 1 lyžica majoránu Kania
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • 5 g čerstvej petržlenovej vňate


Hrnčeková knedľa

  • 4 žemle
  • 50 g masla Pilos
  • 50 g delikatesnej šunky Dulano
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • soľ Kania
  • 2 hrnčeky hrubej múky Belbake + na vysypanie hrnčekov
  • 2 hrnčeky čerstvého plnotučného mlieka Pilos
  • 2 vajcia
  • 50 g šampiňónov
  • ½ lyžice bravčovej masti

Potrebujeme

hrniec


POSTUP

V hrnci s rozpálenou masťou opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme na menšie kocky nakrájanú klobásu, krátko orestujeme a zapražíme hladkou múkou. Po chvíli zalejeme hovädzím vývarom, dôkladne rozmiešame a aspoň 10 minút varíme.

Do základu pridáme prepláchnuté hovädzie držky, zjemníme smotanou, ochutíme čiernym korením, majoránom a soľou. Necháme ešte cca 5 minút variť, ochutnáme a podľa potreby dochutíme. Nakoniec vmiešame čerstvo nasekanú petržlenovú vňať.


Hrnčeková knedľa

Žemle nakrájame na menšie kocky, opražíme na masle a preložíme do misy. K žemli pridáme šunku nakrájanú na kocky, nasekanú petržlenovú vňať a osolíme. Z múky, mlieka a žĺtkov pripravíme hladké cesto. Šampiňóny nakrájané na kocky krátko orestujeme v panvici s rozohriatou masťou, pridáme k žemli a prelejeme pripraveným cestom. Z bielkov vyšľaháme sneh a pridáme do cesta.

Hrnčeky vymažeme masťou, vysypeme hrubou múkou a naplníme pripraveným cestom asi 2 cm pod okraj. Následne ich vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme pod pokrievkou asi 25 minút. Knedle vyklopíme z hrnčeka a nakrájame na plátky.


Servírovanie 

Držky podávame ideálne s hrnčekovou knedľou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať