Dusené bravčové kocky s mrkvou
- 800 g bravčových kociek na guláš
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 lyžica hladkej múky Belbake
- rastlinný olej Promienna
- 1 cibuľa
- celá rasca Kania
- 400 g mrkvy
- 300 ml mrkvovej šťavy
- 500 – 700 ml bravčového vývaru
- 100 g masla
- lahôdková cibuľka
Postup
Potrebujeme
- mažiar
- metličku na šľahanie
Umyté a osušené bravčové kocky ochutíme soľou, korením a poprášime hladkou múkou. Opečieme ich do zlatohneda na panvici s rozpáleným olejom.
Medzitým pripravíme základ. Do hrnca s rozpáleným olejom pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, rascu, ktorú sme predtým rozdrvili v mažiari a mrkvu nakrájanú na menšie kúsky. Chvíľu spolu restujeme a potom podlejeme mrkvovou šťavou.
Keď je mäso orestované, stiahneme ho z ohňa, podlejeme trochou vývaru a preložíme do hrnca k základu. Prilejeme ešte trochu vývaru, aby bolo mäso ponorené. Dusíme pod pokrievkou približne 45 minút domäkka. Chvíľu pred dokončením primiešame maslo, čím sa omáčka zjemní a zahustí.
Asi 1/3 zelenej časti lahôdkovej cibuľky nasekáme a pridáme k mäsu. Zvyšnú lahôdkovú cibuľku orestujeme vcelku na panvici s olejom, osolíme a okoreníme.
Servírovanie
Bravčové ragú servírujeme v hlbšom tanieri alebo miske s orestovanou lahôdkovou cibuľkou. Ako príloha sa hodí varená ryža, zemiaková kaša alebo varené či pečené zemiaky.