Morčacie prsia plnené ementálom a Schwarzwaldskou šunkou
- 600 g morčacích pŕs vcelku
- 120 g ementálu Milbona
- lístky čerstvej bazalky
- 4 plátky Schwarzwaldskej šunky Dulano Selection
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 100 g strúhanky Belbake
- 200 ml prepusteného masla
- 16 menších zemiakov
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice vody
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 4 hrste rukoly
- 1 citrón
Potrebujeme
- potravinovú fóliu
- tĺčik na mäso
- špajdle
- papierové utierky
Postup
Plnené morčacie prsia
Ementál nakrájame na 4 hranolčeky. Na každý položíme 1 – 2 lístky čerstvej bazalky a zabalíme ich do plátkov Schwarzwaldskej šunky. Umyté a osušené morčacie prsia nakrájame na plátky, ktoré potom pozdĺžne rozrežeme motýlím rezom, tak aby sme získali väčšiu plochu. Plátky mäsa prekryjeme potravinovou fóliou a naklepeme. Morčacie rezne osolíme, okoreníme a zabalíme do nich zabalené kúsky ementálu. Pripravené rezne spojíme špajdľami a obalíme v trojobale – v hladkej múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Obalené plnené rezne pomaly vypražíme na panvici v prepustenom masle dozlatista tak, aby sa mäso dobre prepieklo. Osmažené rezne preložíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
Varené zemiaky s petržlenovou vňaťou
Neošúpané umyté zemiaky varíme v osolenej vode asi 20 minút domäkka. Potom ich scedíme. Na panvici rozohrejeme 2 lyžice masla, pridáme na polovice nakrájané zemiaky, 2 lyžice vody a premiešame. Osolíme a posypeme nakrájanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Servírovanie
Z rezňov odstránime špajdle. Na tanier naservírujeme plnené morčacie prsia, zemiaky s petržlenovou vňaťou a hrsť umytej a osušenej rukoly. Ozdobíme 2 mesiačikmi citróna.
Video, ako pripraviť prepustené maslo, nájdete na kuchynalidla.sk v kategórii abeceda varenia!