1
16
Dusené bravčové pliecko s mrkvou, petržlenom a kalerábom

Dusené bravčové pliecko s mrkvou, petržlenom a kalerábom

1 h 30 m
6 porcií

Suroviny

  • 50 g bravčovej masti Pikok
  • 2 cibule
  • 4 bobkové listy Kania
  • 7 guľôčok nového korenia
  • 7 guľôčok celého čierneho korenia
  • 1 zväzok mrkvy s vňaťou
  • 1 zväzok petržlenu s vňaťou
  • 1 kaleráb
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 kg bravčového pleca
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku Kania
  • čerstvý rozmarín
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 1 kg zemiakov
  • olivový olej Primadonna
  • 20 g masla Pilos
  • čerstvá pažítka

Potrebujeme

hrniec, panvicu


POSTUP

V hrnci na masti orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme bobkové listy, nové korenie a celé čierne korenie. Prihodíme nakrájanú koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, kaleráb), ochutíme soľou a korením a restujeme dozlatista. Prihodíme nakrájaný cesnak na plátky a očistené na kocky nakrájané mäso. Restujeme, kým sa mäso zatiahne. Pridáme pretlak, opäť orestujeme, prihodíme nasekaný rozmarín, podlejeme bielym suchým vínom a varíme, kým sa z vína odparí alkohol. Ochutíme soľou a korením, podlejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a dusíme, kým mäso zmäkne.

Očistené zemiaky nakrájame na kocky a varíme ich v hrnci s osolenou vodou.

V panvici s olejom a maslom orestujeme scedené zemiaky a posypeme nasekanou pažítkou.


Servírovanie

Dusené bravčové pliecko servírujeme so zemiakmi.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať