Dusené bravčové pliecko s mrkvou, petržlenom a kalerábom
Suroviny
- 50 g bravčovej masti Pikok
- 2 cibule
- 4 bobkové listy Kania
- 7 guľôčok nového korenia
- 7 guľôčok celého čierneho korenia
- 1 zväzok mrkvy s vňaťou
- 1 zväzok petržlenu s vňaťou
- 1 kaleráb
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 kg bravčového pleca
- 2 lyžice paradajkového pretlaku Kania
- čerstvý rozmarín
- 100 ml bieleho suchého vína
- 1 kg zemiakov
- olivový olej Primadonna
- 20 g masla Pilos
- čerstvá pažítka
Potrebujeme
hrniec, panvicu
POSTUP
V hrnci na masti orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme bobkové listy, nové korenie a celé čierne korenie. Prihodíme nakrájanú koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, kaleráb), ochutíme soľou a korením a restujeme dozlatista. Prihodíme nakrájaný cesnak na plátky a očistené na kocky nakrájané mäso. Restujeme, kým sa mäso zatiahne. Pridáme pretlak, opäť orestujeme, prihodíme nasekaný rozmarín, podlejeme bielym suchým vínom a varíme, kým sa z vína odparí alkohol. Ochutíme soľou a korením, podlejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a dusíme, kým mäso zmäkne.
Očistené zemiaky nakrájame na kocky a varíme ich v hrnci s osolenou vodou.
V panvici s olejom a maslom orestujeme scedené zemiaky a posypeme nasekanou pažítkou.
Servírovanie
Dusené bravčové pliecko servírujeme so zemiakmi.