Dusené bravčové s hlivou
- 500 g bravčových kociek zo stehna
- 1 cibuľa
- 7 strúčikov cesnaku
- 2 lyžice bravčovej masti
- 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 200 ml suchého červeného vína
- 400 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy Nostia
- 500 ml vývaru
- 250 g hlivy ustricovej
- 1 hlávka kelu
- olivový olej Italiamo
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
POTREBUJEME
- sitko
- veľkú panvicu
Dusené bravčové
Cibuľu a 4 strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno. V hrnci rozohrejeme 2 lyžice bravčovej masti a cibuľu s cesnakom orestujeme dozlatista. Pridáme nasekaný rozmarín a kocky bravčového mäsa. Ochutíme mletým čiernym korením a soľou. Restujeme, až kým mäso nezíska zlatistú farbu. Potom ho podlejeme červeným vínom a počkáme, kým sa alkohol odparí. Pridáme konzervu krájaných paradajok a dôkladne zamiešame. Podlejeme vývarom a pod pokrievkou dusíme asi 30 minút. Potom pridáme hlivu nakrájanú na pásiky a dusíme ešte asi 30 minút, kým mäso nezmäkne.
Restovaný kel
Kel rozkrojíme na polovicu a hlúbik vykrojíme. Rozoberieme ho na listy, ktoré dôkladne umyjeme a nakrájame na hrubšie prúžky. Kel krátko oblanšírujeme - povaríme v osolenej vriacej vode (asi 3 minúty). Potom ho scedíme a necháme odkvapkať. Na veľkej panvici s rozpáleným olivovým olejom krátko opražíme 3 strúčiky cesnaku nasekané nadrobno. Po chvíli pridáme odkvapkaný oblanšírovaný kel, ochutíme ho mletým čiernym korením a krátko orestujeme. Pridáme hrsť nasekanej petržlenovej vňate a premiešame.
SERVÍROVANIE
Dusené kocky bravčového mäsa podávame s restovaným kelom.