Dusené hovädzie plece s mladým špenátom a červeným vínom
Suroviny
- 1 kg hovädzieho pleca
- 3 červené cibule
- 50 g bravčovej masti Pikok
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 1 lyžička zázvoru
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 200 g paradajkového pretlaku Kania
- 1 lyžica sójovej omáčky Kania
- 200 ml červeného suchého vína
- 500 g Basmati ryže Golden Sun
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 100 g mladého špenátu
Potrebujeme
hrniec
POSTUP
Mäso očistíme, nakrájame na menšie kúsky. Červenú cibuľu nasekáme nadrobno.
V hrnci na masti sprudka orestujeme hovädzie plece, pridáme červenú cibuľu, plátky cesnaku, nasekanú štipľavú papričku a zázvor. Orestujeme dozlatohneda. Ochutíme soľou a korením, následne pridáme paradajkový pretlak a sójovú omáčku. Premiešame, chvíľu restujeme a podlejeme vínom. Počkáme, kým sa z vína odparí alkohol a prilejeme horúcu vodu. Zakryjeme pokrievkou a dusíme približne 60 minút, kým bude mäso mäkké. Na záver k mäsu primiešame mladý špenát.
V hrnci na rozpálenom oleji orestujeme ryžu, osolíme a po chvíli zalejeme vodou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C približne na 10 minút. Na záver do ryže primiešame nadrobno nasekanú zelenú časť lahôdkovej cibuľky.
Servírovanie
Dusené hovädzie plece servírujeme s ryžou.