0
18
Dusené hovädzie plece s mladým špenátom a červeným vínom

Dusené hovädzie plece s mladým špenátom a červeným vínom

1 h 30 m
6 porcií

Suroviny

  • 1 kg hovädzieho pleca
  • 3 červené cibule
  • 50 g bravčovej masti Pikok
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 štipľavá paprička
  • 1 lyžička zázvoru
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 200 g paradajkového pretlaku Kania
  • 1 lyžica sójovej omáčky Kania
  • 200 ml červeného suchého vína
  • 500 g Basmati ryže Golden Sun
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 100 g mladého špenátu

Potrebujeme

hrniec


POSTUP

Mäso očistíme, nakrájame na menšie kúsky. Červenú cibuľu nasekáme nadrobno.

V hrnci na masti sprudka orestujeme hovädzie plece, pridáme červenú cibuľu, plátky cesnaku, nasekanú štipľavú papričku a zázvor. Orestujeme dozlatohneda. Ochutíme soľou a korením, následne pridáme paradajkový pretlak a sójovú omáčku. Premiešame, chvíľu restujeme a podlejeme vínom. Počkáme, kým sa z vína odparí alkohol a prilejeme horúcu vodu. Zakryjeme pokrievkou a dusíme približne 60 minút, kým bude mäso mäkké. Na záver k mäsu primiešame mladý špenát.

V hrnci na rozpálenom oleji orestujeme ryžu, osolíme a po chvíli zalejeme vodou. Vložíme do rúry  vyhriatej na 200 °C približne na 10 minút. Na záver do ryže primiešame nadrobno nasekanú zelenú časť lahôdkovej cibuľky.


Servírovanie

Dusené hovädzie plece servírujeme s ryžou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať