Kuracie prsia s opečenou zeleninou a bazalkovou omáčkou
Suroviny
- 1 baklažán
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 cuketa
- 5 strúčikov cesnaku
- 100 g cherry paradajok
- olivový olej Primadonna
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý tymian
- šťava z ½ citróna
- 1 kg kuracích pŕs
- 2 lyžice paradajkového pretlaku Kania
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 1 hrsť parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
Potrebujeme
- kuchynské papierové utierky, škrabku
POSTUP
Opekaná zelenina
Umytý a osušený baklažán nakrájame na menšie kúsky a preložíme do misky. Osolíme a necháme „vypotiť“ ‒ baklažán tak zbavíme horkosti.
Cuketu rovnako nakrájame, tri strúčiky cesnaku nasekáme na plátky a cherry paradajky na polovice.
Na rozohriatej panvici s olejom restujeme cuketu. Baklažán osušíme a prihodíme k cukete. Zľahka osolíme, okoreníme a posypeme tymianom.
Tesne pred dokončením pridáme paradajky s cesnakom. Na záver pokvapkáme citrónovou šťavou.
Kuracie s omáčkou
Očistené kuracie prsia nakrájame na väčšie kusy. Ochutíme soľou a korením. Restujeme na rozohriatej panvici s olejom. Prihodíme najemno nasekané dva strúčiky cesnaku. Asi 5 minút pred dokončením pridáme pretlak a restujeme. Po chvíli podlejeme smotanou a na miernom ohni krátko povaríme. Podľa chuti dosolíme, dokoreníme a primiešame natrhanú bazalku.
Servírovanie
Kuracie prsia s bazalkovou omáčkou a opečenou zeleninou servírujeme dozdobené lístkami bazalky a hoblinkami parmezánu.