Fazuľová polievka s bravčovým mäsom
- 300 g bravčového pliecka bez kosti vcelku
- 1 veľká cibuľa
- olivový olej Primadonna
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- 5 bobkových listov Mikado
- 10 strúčikov cesnaku
- nové korenie Mikado
- 200 g bielej suchej fazule Cornfarm (namočenej cez noc)
- 100 ml bieleho suchého vína
- 400 g lúpaných krájaných paradajok v konzerve Freshona
- 1,7 l horúceho vývaru alebo vody
- 150 g hlivy ustricovej
- sušená majoránka Mikado
- čerstvá petržlenová vňať
- cmarový chlieb
POSTUP
POTREBUJEME
- hlboký hrniec
Cibuľu nasekanú nadrobno opečieme vo väčšom hrnci s trochou oleja dozlatista. Osolíme, okoreníme a pridáme bobkové listy. 9 strúčikov cesnaku nakrájame nadrobno a pridáme k základu. Podľa potreby môžeme pridať olej.
Mäso nakrájame na menšie kocky a restujeme spolu so základom. Dochutíme soľou, čiernym a celým novým korením. Keď sa mäso zatiahne, pridáme deň vopred namočenú fazuľu a premiešame. Podlejeme vínom a chvíľu varíme, aby sa z neho odparil alkohol.
Potom pridáme paradajky z konzervy a premiešame. Zmes zalejeme horúcou vodou alebo vývarom. Osolíme, okoreníme a varíme pod pokrievkou asi 1,5 hodiny, pokým mäso s fazuľou nezmäknú. Približne v polovici varenia pridáme hlivu nakrájanú na menšie kúsky a majoránku. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.
Tesne pred servírovaním krajce cmarového chleba opečieme na rozohriatej panvici na troche olivového oleja z oboch strán dochrumkava. Krajce potrieme strúčikom cesnaku.
Servírovanie
Fazuľovú polievku podávame v hlbokom tanieri posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou a opečeným krajcom chleba.