0
2
Tortellini polievka

Tortellini polievka

2 h 0 m
6 porcií

Suroviny

Cesto

  • 300 g hladkej múky Belbake
  • 2 vajcia
  • 2 žĺtky


Plnka

  • 300 g mletého bravčového mäsa
  • 50 g parmezánu Milbona
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňati
  • 1 lyžica strúhanky Belbake
  • 3 l kuracieho vývaru
  • 2 uvarené mrkvy
  • 1 uvarený petržlen


Servírovanie

  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

potravinárska fólia, valček, hrniec, strúhadlo


POSTUP

Cesto

V mise zmiešame hladkú múku, vajcia a žĺtky. Vymiesime cesto, ktoré následne zafoliujeme.


Plnka

V mise premiešame mleté bravčové mäso, nastrúhaný parmezán, soľ a korenie podľa chuti a nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a lyžicu strúhanky.

Odležané cesto nakrájame na štyri rovnaké časti a rozvaľkáme natenko. Pomúčime z oboch strán a rozvaľkáme na pásy. Pásy prekrojíme na menšie štvorčeky, ktoré následne naplníme plnkou, preložíme na polovicu do tvaru trojuholníka. Protilahlé rohy spojíme a vrchnú časť ohneme.

Do hrnca nalejeme pripravený vývar, pridáme nadrobno nakrájané mrkvy a petržlen a tortellini. Varíme približne 8 minút, kým vyplávajú na povrch.


Servírovanie

Polievku servírujeme v hlbokom tanieri a na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať