Tortellini polievka
Suroviny
Cesto
- 300 g hladkej múky Belbake
- 2 vajcia
- 2 žĺtky
Plnka
- 300 g mletého bravčového mäsa
- 50 g parmezánu Milbona
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňati
- 1 lyžica strúhanky Belbake
- 3 l kuracieho vývaru
- 2 uvarené mrkvy
- 1 uvarený petržlen
Servírovanie
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
potravinárska fólia, valček, hrniec, strúhadlo
POSTUP
Cesto
V mise zmiešame hladkú múku, vajcia a žĺtky. Vymiesime cesto, ktoré následne zafoliujeme.
Plnka
V mise premiešame mleté bravčové mäso, nastrúhaný parmezán, soľ a korenie podľa chuti a nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a lyžicu strúhanky.
Odležané cesto nakrájame na štyri rovnaké časti a rozvaľkáme natenko. Pomúčime z oboch strán a rozvaľkáme na pásy. Pásy prekrojíme na menšie štvorčeky, ktoré následne naplníme plnkou, preložíme na polovicu do tvaru trojuholníka. Protilahlé rohy spojíme a vrchnú časť ohneme.
Do hrnca nalejeme pripravený vývar, pridáme nadrobno nakrájané mrkvy a petržlen a tortellini. Varíme približne 8 minút, kým vyplávajú na povrch.
Servírovanie
Polievku servírujeme v hlbokom tanieri a na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.