Polievka s cícerom a morčacím mäsom
Suroviny
- 150 g sušeného ciceru Campo Largo
- 1 kg morčacieho stehna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 150 g zeleru
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 bobkové listy Kania
- nové korenie Kania
- celé čierne korenie Kania
- 1 lyžička celej rasce Kania
- 2 lyžice paradajkového pretlaku Kania
- 150 ml bieleho suchého vína
- 3 l horúceho zeleninového vývaru
- 1 lyžička sušenej majoránky Kania
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Potrebujeme
- sitko, veľký kastról
POSTUP
Ideálne deň vopred (aspoň na 6 hodín) namočíme sušený cícer do vody. Na druhý deň ho scedíme a prepláchneme.
Morčacie stehno prepolíme, zo všetkých strán osolíme, okoreníme a opekáme v rozohriatom kastróle s olejom. Medzitým očistený zeler a mrkvy nakrájame na malé kocky. Cibuľu a cesnak nasekáme na drobno. Keď mäso získa zlatohnedú farbu, do kastróla pridáme nakrájaný zeler s mrkvami. Ochutíme bobkovými listami, novým a celým čiernym korením. K mierne orestovanej zelenine a mäsu pridáme nasekanú cibuľu spolu s cesnakom. Po približne 5 minútach prisypeme rascu a ochutíme pretlakom. Premiešame a chvíľu restujeme. Podlejeme vínom a krátko varíme, kým sa z neho odparí alkohol. Zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme, zakryjeme pokrievkou a varíme približne dve hodiny domäkka. Približne v polovici času varenia pridáme precedený cícer a sušenú alebo čerstvú majoránku.
Keď je polievka hotová, mäso vyberieme a oberieme od kosti.
Servírovanie
Cícerovú polievku s morčacím mäsom servírujeme v hlbokom tanieri posypanú petržlenovou vňaťou.