Grilovaná morská ryba so šalátom z grilovaných zemiakov
Suroviny
- 4 celé vykostené morské vlky
- morská soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- čerstvý tymian
- 8 strúčikov cesnaku
- olivový olej Primadonna
- 1 citrón
- 2 lyžice trstinového cukru Belbake
Šalát
- 800 g varených malých zemiakov
- 200 g mrazených fazuľových strukov Freshona
- 1 fenikel
- 2 červené cibule
- 50 g čiernych olív bez kôstky Baresa
- 1 hrsť čerstvej bazalky bazalky
Dresing
- 4 lyžice dijonskej horčice Kania
- 1 citrón
- 50 ml olivového oleja Primadonna
- 2 lyžice nakrájaných filetov zo sardiniek v oleji Italiamo
Potrebujeme
- gril s teplomerom, alobal, kliešte na gril, metličku
POSTUP
Morské vlky umyjeme a osušíme, šupiny neodstraňujeme. Osolíme, okoreníme a naplníme tymianom a rozdrveným cesnakom. Z alobalu vytvarujeme plytkú misku, na ktorú uložíme rybu, pokvapkáme olejom a vložíme do chladnejšej časti grilu (mimo žeravého uhlia).
Pečieme pri teplote 200 °C podľa veľkosti rýb 20 – 30 minút.
Citrón umyjeme, prekrojíme na polovicu a obe časti v mieste rezu obalíme v trstinovom cukre. Pocukrovanú časť položíme na rozpálený rošt grilu a necháme skaramelizovať.
Šalát
Zemiaky v šupke predvaríme skoro domäkka, necháme jemne vychladnúť, prekrojíme na polovice a z oboch strán ugrilujeme. Už opečené zemiaky nakrájame na menšie kúsky.
Rozmrazené zelené fazuľky asi 3 minúty povaríme.
K nakrájaným zemiakom pridáme fazuľové struky, na pásiky nakrájaný fenikel, cibule, čierne olivy a dôkladne premiešame. Šalát necháme krátko odstáť.
Dresing
Horčicu, citrónovú šťavu, soľ, korenie a 50 ml oleja premiešame metličkou. Pridáme pokrájané filety zo sardiniek.
Servírovanie
Na tanier položíme celého vlka aj s obalom, pridáme misku s pripraveným šalátom a polkou citróna.