0
17
Grilované kuracie stehná so šošovicou, šalátom a mangom

Grilované kuracie stehná so šošovicou, šalátom a mangom

1 h 30 m
4 porcie

Suroviny

  • 1 lyžica trstinového cukru Belbake
  • 1 lyžica granulovaného cesnaku Kania
  • 1 lyžica ostrej mletej papriky Kania
  • 1 lyžica údenej mletej papriky
  • 1 lyžica mletého korenia Kania
  • 1 lyžička mletej škorice Kania
  • 1 lyžica soli Kania
  • 4 kuracie stehná
  • olivový olej Primadonna
  • 1 lyžica nasekaného zázvoru
  • 1 lyžica nasekanej štipľavej papričky
  • 500 g zmesi jačmenných krúp a šošovice
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 1 lahôdková cibuľka
  • 1 hrsť koriandra
  • 2 mangá
  • šťava z 2 limetiek
  • 1 malá červená cibuľa
  • 2 hrste poľného šalátu
  • 1 mrkva
  • ½ hrste nakrájanej bielej reďkovky
  • ½ hrste nasekanej čerstvej petržlenovej vňate        

Potrebujeme

gril, triesky z tvrdého dreva, uhlie, panvicu vhodnú na gril


POSTUP

V mise zmiešame cukor, cesnak, ostrú a údenú papriku, korenie, škoricu a soľ. Dobre premiešame a zmesou ochutíme kuracie stehná, rozdelené na hornú a dolnú časť. Necháme odležať minimálne 4 hodiny.

Marinované mäso grilujeme asi 30 minút v chladnejšej časti grilu, aby sa nám nespálil cukor v marináde.

Tip: Gril počas grilovania zatvárame, aby uhlie nezačalo horieť.

Ku konci na gril pridáme panvicu, v ktorej rozpálime olej a restujeme najemno nakrájaný zázvor a štipľavú papričku. Do panvice prisypeme zmes krúp a šošovice rovno z obalu, podlejeme trochou vody, okoreníme, osolíme, dáme do chladnejšej časti a necháme asi 10 minút variť.

Tip: Aby sme dosiahli dymovú chuť, pridáme do horúcich uhlíkov vopred namočené triesky z tvrdého dreva.

Servírovanie

Z grilu vyberieme panvicu,, vmiešame na kolieska nakrájanú lahôdkovú cibuľku a nahrubo pokrájaný koriander. Pridáme skaramelizované kuracie stehná a mangový šalát, ktorý pripravíme z kociek čerstvého manga, limetkovej šťavy a rezancov červenej cibule. Nakoniec pridáme i ľahký šalát z poľného šalátu, na rezance nakrájanej mrkvy, bielej reďkovky a petržlenovej vňate.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať