
Grilované kuracie stehná so šošovicou, šalátom a mangom
Suroviny
- 1 lyžica trstinového cukru Belbake
- 1 lyžica granulovaného cesnaku Kania
- 1 lyžica ostrej mletej papriky Kania
- 1 lyžica údenej mletej papriky
- 1 lyžica mletého korenia Kania
- 1 lyžička mletej škorice Kania
- 1 lyžica soli Kania
- 4 kuracie stehná
- olivový olej Primadonna
- 1 lyžica nasekaného zázvoru
- 1 lyžica nasekanej štipľavej papričky
- 500 g zmesi jačmenných krúp a šošovice
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 lahôdková cibuľka
- 1 hrsť koriandra
- 2 mangá
- šťava z 2 limetiek
- 1 malá červená cibuľa
- 2 hrste poľného šalátu
- 1 mrkva
- ½ hrste nakrájanej bielej reďkovky
- ½ hrste nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Potrebujeme
gril, triesky z tvrdého dreva, uhlie, panvicu vhodnú na gril
POSTUP
V mise zmiešame cukor, cesnak, ostrú a údenú papriku, korenie, škoricu a soľ. Dobre premiešame a zmesou ochutíme kuracie stehná, rozdelené na hornú a dolnú časť. Necháme odležať minimálne 4 hodiny.
Marinované mäso grilujeme asi 30 minút v chladnejšej časti grilu, aby sa nám nespálil cukor v marináde.
Tip: Gril počas grilovania zatvárame, aby uhlie nezačalo horieť.
Ku konci na gril pridáme panvicu, v ktorej rozpálime olej a restujeme najemno nakrájaný zázvor a štipľavú papričku. Do panvice prisypeme zmes krúp a šošovice rovno z obalu, podlejeme trochou vody, okoreníme, osolíme, dáme do chladnejšej časti a necháme asi 10 minút variť.
Tip: Aby sme dosiahli dymovú chuť, pridáme do horúcich uhlíkov vopred namočené triesky z tvrdého dreva.
Servírovanie
Z grilu vyberieme panvicu,, vmiešame na kolieska nakrájanú lahôdkovú cibuľku a nahrubo pokrájaný koriander. Pridáme skaramelizované kuracie stehná a mangový šalát, ktorý pripravíme z kociek čerstvého manga, limetkovej šťavy a rezancov červenej cibule. Nakoniec pridáme i ľahký šalát z poľného šalátu, na rezance nakrájanej mrkvy, bielej reďkovky a petržlenovej vňate.