Grilované šampiňóny s cesnakom a petržlenovou vňaťou
- 400 g šampiňónov
- 150 g masla Pilos
- 3 – 4 strúčiky cesnaku
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Potrebujeme
- drevené špajdle (namočené aspoň na 2 hodiny vo vode)
- pierko na potieranie
Postup
Umyté a osušené šampiňóny napichujeme vedľa seba na špajdle.
V menšom hrnci necháme rozpustiť maslo. Stiahneme z ohňa, pridáme k nemu nadrobno nasekaný cesnak a nahrubšie nasekanú petržlenovú vňať. Ochutíme soľou a čiernym korením. Šampiňónové špízy potrieme ochuteným maslom a grilujeme na rozpálenom rošte alebo grilovacej panvici zo všetkých strán 6 – 8 minút.