Grilované sardinky s paradajkovou bruschettou
Suroviny
- 800 g čerstvých sardiniek bez hlavy
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s čiernym korením Kania
- keramický mlynček s čili Kania
- extra panenský olivový olej Primadonna
- 3 strúčiky cesnaku
- 30 g citrónovej šťavy
- 200 g paradajok
- 1 hrsť čerstvých byliniek (petržlenová vňať, bazalka)
- 1 bageta
Potrebujeme
- alobal, gril
POSTUP
Z alobalu pripravíme vaničku s vyvýšeným okrajom, ktorú opatrne potrieme olivovým olejom.
Sardinky nakrájame na filety, ochutíme soľou, korením, čili podľa chuti a uložíme na pripravený alobal. Väčšie sardinky roztvoríme a menšie položíme nabok. Posypeme nasekaným cesnakom, pokvapkáme citrónovou šťavou a grilujeme 5 – 8 minút na stredne rozohriatom grile.
Paradajky očistíme a dužinu nakrájame na kocky. Zmiešame s najemno nasekaným cesnakom, osolíme, okoreníme a ochutíme čerstvo nasekanými bylinkami. Pokvapkáme 1 lyžicou oleja a odložíme nabok.
Pečivo nakrájame na plátky, ktoré nasucho ugrilujeme dochrumkava.
Následne bruschetty pokvapkáme olejom, pridáme paradajkový šalát a navrch 2 – 3 grilované sardinky podľa veľkosti. Nakoniec polejeme výpekom z alobalovej misky a podávame.